Το Διδυμότειχο γιόρτασε την Παναγία Ελευθερώτρια

8bΜε ιεροπρέπεια εόρτασε το Διδυμότειχο την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 και συγχρόνως τη θρησκευτική εορτή της Παναγίας της Ελευθερωτρίας, που ελευθέρωσε το Γένος από τους κατά καιρούς κατακτητές του, στον ομωνυμο Προσκυνηματικό Ναό.

Το εσπέρας της παραμονής, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη στην είσοδο της πόλης την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς από την ομωνυμη Μονή της Μητροπόλεως μας και τα λείψανα τού Αποστόλου Ανδρέου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Θράκης.

Στη συνέχεια χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Μαραθώνος κ. Μελίτωνος, εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Ελευθερωτρίας.

Την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησαν αμφότεροι οι Αρχιερείς και στη συνέχεια εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη εθνική επετείω, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της Πόλεως και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Χειροτονία νέου Διακόνου

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Σουφλίου χειροτόνησε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχη μας το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011, σε Διάκονο τον Μοναχό Ανδρέα Αϊντινίδη, από το Σουφλί, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Μαραθώνος κ. Μελίτωνος, παρουσία του Δημάρχου σουφλίου κ. Ευαγγ. Πουλιλιού και πλήθους πιστών.

Ο νέος κληρικός, 28ετής στην ηλικία, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αδελφός της Ιεράς Μονής Δαδιάς – Σουφλίου.

didim2

didim3

didim4

a1

a2

didim5

Image
Εμφανίσεις: 44574
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!