Καστορίας Σεραφείμ: "Σήμερα έχουμε ανάγκη από αγίους"

ImageΓια τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής 20.56

Χειροτονία εις διάκονο τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ στο καθολικό της Συνοδικής Ιεράς Μονής Πετράκη, με την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευλογία του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Ιακώβου Μπιζαούρτη.

Πλήθος κόσμου από την Μητρόπολη της Καστοριάς, παρευρέθηκε στην Μονή για την χειροτονία και ευχήθηκε στον νέο διάκονο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης, μίλησε με δάκρυα στα μάτια και τόνισε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και δεν έχουμε θέσεις για ιερείς, όμως θέλουμε και αναζητούμε θέσεις για Αγίους : «Αδερφέ μου δεν έχουμε ανάγκη από πολλούς κληρικούς σήμερα, ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα μας, έχουμε ανάγκη από αγίους, αυτό είναι το πρόβλημα της εποχής μας, αυτό ζητάει ο άνθρωπος σήμερα, μια λαμπάδα, ένα φώς, ένα δρόμο για να βρεθεί στην Βασιλεία των ουρανών».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι στην σημερινή εποχή είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που ομολογούν Χριστό λέγοντας : «Η Εκκλησία δεν υποτιμά την ανθρώπινη παιδεία αλλά δεν την βάζει ποτέ πάνω από το θέλημα του Θεού, έχουμε ανάγκη σήμερα όχι από μορφωμένους ανθρώπους, έχουμε γεμίσει από αυτούς, αλλά από ανθρώπους που θα ομολογούν Ιησού Χριστό».

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον νέο διάκονο να έχει βίωση Σταυρού στο διακόνημα του λέγοντας : «Ο Θεός επιτρέπει σε όλους μας να περάσουμε από το καμίνι των πειρασμών, όπως βίωσες και εσύ μ’ αυτήν την παρουσία των θλίψεων και των δοκιμασιών στην ζωή σου προκειμένου να φτάσεις αυτή την στιγμή ενώπιον του θυσιαστηρίου. Θα πάρεις τον Σταυρό και θα τον οδηγήσεις μέχρι τον Γολγοθά προκειμένου να φτάσεις στην Ανάσταση και στην θέα του προσώπου του, βίωση του Σταυρού σημαίνει να αγκαλιάζεις να αγαπάς και να συγχωρείς.»

Τέλος, ο Ιεράρχης της Μακεδονίας, επισήμανε ότι έχει τις ευχές του Μακαριωτάτου σε όλη την πορεία λέγοντας : «Σ’ αυτή την πορεία σε συνοδεύουν οι πολλές ευχές και οι προσευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, ο οποίος αύριο το πρωί θα σου δώσει και τον δεύτερο βαθμό τις Ιεροσύνης» και του ευχήθηκε να γίνει ένας αγγελόμορφος διάκονος της Καινής Διαθήκης σαν τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο που ήταν πλήρης πίστεως, δυνάμεως και φόβου Θεού.

Ο νέος διάκονος της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών άρχισε τον λόγο του με λόγια του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και τόνισε δύο λέξεις την λέξη συγνώμη, ζητώντας συγνώμη για τα πάντα που έχει πικράνει και την λέξη ευχαριστώ, ευχαριστώντας τους πάντες, για την αγάπη τους, ακόμα, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τον Μητροπολίτη και ζήτησε να εύχονται πάντα για την σωστή πορεία του.

Image

0-kastoria1

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 56524
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!