Χειροτονία κληρικού από τον Mητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ

P1010081

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης, στην Έδεσσα η Πανήγυρις για τη Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου σε συνδυασμό με τον εορτασμό της εθνικής επετείου του ΟΧΙ.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χειροτόνησε Διάκονο τον κ. Θεόδωρο Χρυσόγλου.

Ο νεοχειροτονηθείς, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δάφνη της Σκύδρας, προέρχεται από ευλαβή οικογένεια και από τη νεανική του ηλικία διακονεί την Εκκλησία.

Κατά την προσφώνηση, που του απήυθυνε πριν τη χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να διατηρήσει την ευλάβεια και την κατάνυξη της πρώτης του Λειτουργίας μέχρι τέλους.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους τους συντελεστές στην απόφαση της αφιερώσεώς του στην ιερατική διακονία.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ και της εποποιίας του 1940.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνος Δέησις στο Μνημείο των Πεσόντων και η μαθητική Παρέλαση.

P1010050

 

 

Εμφανίσεις: 52875
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!