Διχάζει χωριό της Καρδίτσας η αυστηρότητα του ιερέα

0-priestΚάτοικοι του Καππαδοκικού συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το Εττισκοπείο και διαμαρτυρήθηκαν για τη μετάθεση του ιερέα του χωριού τους στην ενορία του Αγίου Βησσαρίου.

Με απόφαση του Μητροπολίτη και για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ο πατήρ Νικόλαος από σήμερα κιόλας θα πρέπει να λειτουργεί στον Αγ. Βησσάριο. Αυτό λένε κάτοικοι του Καππαδο κικού δεν θα το δεχθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Μητρόπολη εξαιτίας της αυστηρότητας και της τυπικότητάς του.

Λέγεται ότι δεν δέχεται στην εκκλησία γυναίκες που φορούν παντελόνια και δεν είναι ευπρεπώς ενδεδυμένες και αρνείται να τελέσει μυστήρια για τον ίδιο λόγο.

Η αυστηρή και κατά πολλούς υπερβολική στάση του ιερέα προκάλεσε αντιδράσεις άλλων κατοίκων οι οποίοι ζήτησαν τη μετάθεσή του.

Οι υπέρμαχοι του υποστηρίζουν ότι ο ιερέας τους απλά τηρεί το λόγο του Ευαγγελίου και ότι αυτή είναι η μοναδική κατηγορία που μπορεί να του προσάψει κανείς.

Πάντως το θέμα αυτό μάλλον έχει διχάσει το Καππαδοκικό ενώ η απόφαση του Μητροπολίτη είναι οριστική και παρά τις αντιδράσεις προφανώς δεν θα αλλάξει.

Εμφανίσεις: 48391
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!