Παραχώρηση νεοκλασικού κτιρίου από την Μητρόπολη Ρόδου

Image

Γράφει η Πέγκυ Ντόκου - 21.04

Την παραχώρηση του νεοκλασικού κτιρίου του Παλιού Λυκείου της κοινότητας Σορωνής συμφώνησε ο δήμος Ροδίων με τη Μητρόπολη Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Σαββής σε συνάντηση που έγινε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο και τη συμμετοχή του δημάρχου Ροδίων κ. Στάθη Κουσουρνά, συμφωνήθηκε η παραχώρηση με χρησιδάνειο της Ιεράς Μονής Αγίου Λουκά Σορωνής προς το δήμο Ρόδου για 99 χρόνια.

Το κτίριο θα γίνει Δημοτική Βιβλιοθήκη και με σχετική πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και πίστωση που έχει ψηφιστεί ύψους 348.000 ευρώ.

Το ακίνητο παραχωρείται κατά χρήση για τα επόμενα 99 χρόνια από την Εκκλησία κατά χρήση στο δήμο Ροδίων.

Σημειώνεται ότι η Εκκλησία έχει παραχωρήσει ανάλογα ακίνητα σε πολλές περιοχές της Ρόδου για αξιοποίηση αφού υπάρχει πληθώρα ανάλογων περιπτώσεων λόγω του παλαιότερου –ιδιαίτερου- κτηματολογικού καθεστώτος που ίσχυε στο νησί.

(Επί Τουρκοκρατίας αλλά και επί Ιταλοκρατίας γίνονταν δωρεές στην Εκκλησία για μια σειρά από λόγους προστασίας της ακίνητης περιουσίας).

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!