Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Τρίπολη

mantinΛίγες ημέρες μετά την προσκύνηση του Χαριτόβρυτου και Μυροβλίζοντος τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, πολιούχου Θεσσαλονίκης, η Ενορία του Αγίου Δημητρίου της Τριπόλεως και  οι Χριστιανοί της Πόλεως, εόρτασαν  λαμπρά  την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού, την παραμονή της Εορτής χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας  κ. Αλέξανδρος, πλαισιωμένος από τους  Ιερείς  της πόλεως μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Αθανασόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία πλήθους κόσμου, αρχόντων και εορταζόντων την Μεγάλη αυτή Εορτή.

Εν συνεχεία  ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του  Αγίου, πέριξ του  Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής,  στον Όρθρο  και τη Θεία Λειτουργία, τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός  Επίτροπος Τριπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βενέδικτος Καρύδης,  όπου  κήρυξε  το Θείο Λόγο.

Πλήθος κόσμου, ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών συμμετείχε ανήμερα της εορτής  στην Ιερά Πανήγυρη.

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας  κ. Αλέξανδρος, πλαισιωμένος  από  Ιερείς της περιφερείας Λεβιδίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ενορία Αγ. Δημητρίου Δάρα, όπου ομίλησε για την εορτή και τον Αγ. Δημήτριο, ευχόμενος  σε όλους Χρόνια Πολλά και ευλογημένα, ιδιαιτέρως  στους έχοντας και την ονομαστική τους εορτή.

 mantin2

mantin3

mantin4

Εμφανίσεις: 73140
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!