Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Μας συγκινεί η προσέλευση του κόσμου»

Image

Γράφει η Romfea.gr - 19.32

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η λιτάνευση των εικόνων της Παναγίας της Τριχερούσας και του Αγίου Δημητρίου πολιούχου της πόλεως.

Με τη λιτάνευση άρχισαν σήμερα οι εκδηλώσεις στη πόλη της Θεσσαλονίκης, για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της επετείου της απελευθερώσεως της πόλης και του θρυλικού έπους 1940.

Της μεγαλοπρεπούς λιτανείας προέστη ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ενώ συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και ο Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες πιστοί συνέρευσαν από νωρίς το πρωί για να τιμήσουν τον πολιούχο τους, και την Παναγία την Τριχερούσα.

«Σήμερα πραγματοποιούμε την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνος του Αγίου Δημητρίου, αλλά και κατά παράδοση και την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας η οποία είναι πιστό αντίγραφο από το Άγιον Όρος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Μας συγκινεί η προσέλευση του κόσμου, των αντιπροσώπων των Αρχών και των Αρχιερέων που συμμετέχουν στους εορτασμούς».

Image

Image

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!