Ιγνάτιος: "Η αλήθεια του Χριστού θίγει συμφέροντα και εξουσίες"

leit_ag_iakovou_3Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βόλου, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε πως «ο Κύριος, θαυματουργώντας, επεδίωξε την επαναφορά της υγιούς σχέσης του ανθρώπου με τον εαυτό του, τον συνάνθρωπο και τον Θεό.

Μια σχέση που είχε διασαλευτεί από την κακή χρήση της ελευθερίας του, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η καταστρατήγηση κάθε ισορροπίας μέσα στην δημιουργία του Θεού… Παρόλα αυτά οι άνθρωποι μισούν και πάλι, οι σχέσεις μεταξύ τους γίνονται όλο και πιο βίαιες και πιο τρομακτικές, οι φυσικές καταστροφές δε μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν.

Τί συμβαίνει; Ο Θεός δεν επιβάλλεται, δεν εξουσιάζει. Κατασκεύασε τον άνθρωπο ελεύτερο να κανονίζει ο ίδιος τις σχέσεις του με τη φύση και τν συνάνθρωπό του. Μάς καλεί να επιλέξουμε την πίστη ή την απιστία, να ζήσουμε μέσα στην κοινωνία της αγάπης, που είναι η Εκκλησία Του ή να ζήσουμε ως άγρια θηρία…»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «ο Χριστός μάς δείχνει και σήμερα το δρόμο και αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας. Βέβαια, η αλήθεια Του θίγει συμφέροντα και εξουσίες, οι οποίες αντιδρούν και αγωνίζονται να Τον απομακρύνουν από τη ζωή μας, όπως τότε στη χώρα των Γαδαρηνών έπραξαν οι ευεργετημένοι από τον Χριστό. Του ζήτησαν να φύγει.

Η εξουσία σήμερα ζητάει από την Εκκλησία να περιοριστεί στην ιδιωτική σφαίρα και ν’ απομακρυνθεί από την δημόσια ζωή, γιατί η παρουσία Της ενοχλεί και ελέγχει την εξουσία. Η Εκκλησία, όμως, θα παραμείνει στη θέση Της, να διακονεί τον λαό, να επιδιώκει την ενότητα, την ειρηνική συνύπαρξη και, ταυτόχρονα, να κηρύττει την πίστη και την ζωντανή ελπίδα…

Καλούμαστε σήμερα όλοι μας να δώσουμε την μαρτυρία για το τί είναι ο Χριστός στη ζωή μας. Είναι η ώρα και η στιγμή να καλέσουμε όλους στην Εκκλησία, όχι για να εξουσιάσουμε τους ανθρώπους, αλλά για να διακονήσουμε τις ανάγκες και την ενότητά τους. Στην Εκκλησία υπάρχει η ενότητα και η Ελπίδα. Ζει Κύριος ο Θεός και μπορεί να μάς δώσει τη δύναμη για ν’ αντέξουμε σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες»

Νέος Αρχιδιάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία του νέου Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, του π. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος είναι γόνος ιερατικής οικογένειας και διακονεί την Τοπική Εκκλησία από το 2008.

Ο π. Καλλίνικος έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, ενώ είναι τελειόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.

leit_ag_iakovou_2

leit_ag_iakovou_4

Εμφανίσεις: 53798
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!