Γ Ιερατική Σύναξη της μητροπόλεως Ρεθύμνης

0-rethimΤο Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 καί ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αρκαδίου η Γ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

Στο πρώτο μέρος των εργασιών της Συνάξεως ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Καμηλάκης Προιστάμενος του Ιερου Μητροπολιτικού Ναού και υπεύθυνος του Γραφείου Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως ομίλησε με θέμα: «Σύγχρονες αιρέσεις και Ενορία : πραγματικότητα, δυνατότητες και προοπτικές». Μετά την εισήγηση του π. Χαραλάμπους ακολούθησε συζήτηση για την ποιμαντική αντιμετώπιση των σύγχρονων αιρέσεων.

Στο δεύτερο μέρος των εργασιών o Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος συζήτησε με τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας  για  τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας Εκκλησία και γενικότερα ο λαός μας και η πατρίδα μας. Προέτρεψε μάλιστα τους ιερείς στους κρίσιμους αυτούς καιρούς να είναι κοντά στους ανθρώπους, ιδιαίτερα στους νέους, να τους επιστηρίζουν πνευματικά και να τους δίδουν ελπίδα όταν τα πάντα γύρω τους τους απελπίζουν.

Για τον προσεχή Δεκέμβριο προγραμματίσθηκε η πραγματοποίηση πέντε ιερατικών Συνάξεων στις ισάριθμες αρχιερατικές περιφέρειες της Μητροπόλεως για να συντονισθεί ακόμη περισσότερο το έργο που επιτελείται στις ενορίες.

Στην Ιερατική Σύναξη έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον Σεβασμιώτατο στην επέτειο της εικοσαετούς Πατριαρχίας τοῦ Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και οι ιερείς εξέφρασαν την αγάπη τους στο Σεπτό πρόσωπο Του και την ευχή ο Θεός να ευλογεί τον πατριαρχικό του βηματισμό και να του δίδει δύναμη και υγεία για να συνεχίζει το πολύτιμο για την Εκκλησία έργο Του από τον Θεοδόξαστο Οικουμενικό Θρόνο.

Εμφανίσεις: 54752
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!