Η γιορτή του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στην Κάλυμνο

DSCN1536Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος στην Κάλυμνο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημων Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.

Στον Ναό του Αγίου Γερασίμου, ο οποιος βρίσκεται εντός της Μονης, το εσπέρας της Τετάρτης 19-10-2011, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό παρουσία αρκετου εκκλησιάσματος. Στο τέλος αναφέρθηκε στον βίο, τους πνευματικούς αγώνες του, στην προσευχή, την νηστεία, στην αγρυπνία και στην αγάπη που έδειχνε σε κάθε άνθρωπο ακόμα και προς τους εχθρούς του.

Αποτέλεσμα αυτων των πνευματικων αγώνων του ηταν να δοξασθεί από τον Άγιο Θεό και να στεφανωθεί, είπε, με το αμαράντινο της δόξης στεφάνι και το σπουδαιότερο, να έχη παρρησία στον Θεό και να τελεί με την χάρη του Αγίου Θεου θαύματα. 

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και για τον βίο του Αγίου μίλησε ο Διάκονος της Ιερας Μητροπόλεως π. Γεώργιος Θεοδωρίδης.

Στο τέλος έγινε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος πέριξ της Μονής και η Αρτοκλασία, όπου ο Μητροπολίτης ευχήθηκε για τους εορτάζοντας και για τους όπου γης ευρισκομένους Καλυμνίους. Στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι δεν είναι ο τόπος που κάνει τον Άγιο αλλά ο τρόπος, όπως ακριβως καταφαίνεται στη ζωή του Αγίου Γερασίμου, ο οποιος περιηλθε χωριά, νήσους, πόλεις και ιερούς τόπους προκειμένου να βρη ανάπαυση η ψυχή του.

Έψαλλαν στον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία ο π. Ιάκωβος Συριώτης, ο π. Κωνσταντίνος Σμαλιός, ο π. Ισίδωρος Γλυνάτσης και οι κ. Μανώλης Παστρικός και Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

DSCN1534

DSCN1540

DSCN1524

Εμφανίσεις: 50203
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!