Ζακύνθου: "Ο Θείος λόγος είναι μια πνευματική επανάσταση"

zakinthouΓια τη Romfea.gr - Γιώργος Φερδής - 15.56

Την πρώτη Θεία Λειτουργία του ως Μητροπολίτης Ζακύνθου τέλεσε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου ο νεοεκλεγείς σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος.

Από νωρίς πλήθος πιστών προσήλθαν στον ιερό Ναό για να τιμήσουν τον νέο ιεράρχη, ακόμα και από γειτονικές περιοχές της Αθήνας όπου υπηρετούσε ως εξομολόγος και ιεροκήρυκας.

Μετά από το κοινωνικό ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αρχιμ. Βενέδικτος ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για την Οικονομική Κρίση που περνάμε αυτή την στιγμή.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ένα μικρό κομμάτι της εγκυκλίου «Σε πολλές τοπικές κοινωνίες η προσφορά της Εκκλησίας στο επίπεδο της πρόνοιας και της κοινωνικής μέριμνας αντικαθιστά απόλυτα και αυτό το Κράτος, στο οποίο ο Έλληνας πολίτης καταθέτει τη φορολογία του και τις ασφαλιστικές εισφορές του.»

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή του σπορέως. Και ο σεπτός Ιεράρχης έκανε μια σύγκριση με τον ανθρώπινο λόγο και τον λόγο του Θεού λέγοντας:

«Αν ο ανθρώπινος λόγος έχει τόση δύναμη ώστε να ξεσηκώνει τα πλήθη, τότε τι μπορεί να πει κανείς για τον λόγο του Θεού; Ο Ουράνιος λόγο δεν προκαλεί, δεν δημιουργεί αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή αλλά αλλαγές ευεργετικές και σωτήριες.»

«Ο Θείος λόγος είναι μια πνευματική επανάσταση» «ο λόγος του Θεού επειδή είναι υπαρκτός και ζωντανός μέσα στην ψυχή μας, είναι σε θέση να φέρει αναγέννηση αρκεί όμως να το δεχτούμε» συνέχισε ο Νέος Μητροπολίτης.

Ενώ κατέληξε σ’ ένα θεολογικό συμπέρασμα της υπάρξεως του σύγχρονου κόσμου λέγοντας συγκεκριμένα : «Ο σύγχρονος κόσμος έχει ανάγκη μιας τέτοιας πνευματικής καρποφορίας, η γη που ζούμε πρέπει να μεταποιηθεί από Έρημο Σαχάρα σε Εδέμ, για να μπορεί να θρέψει αυτούς που πεινάνε και διψάνε για Δικαιοσύνη»

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ζακύνθου για τον ερχομό του στο Ναό και τον χαρακτήρισε κόσμημα της σημερινής Εκκλησίας και όπως τόνισε, αυτό δεν το  λέει μόνο ο ίδιος αλλά και οι μαρτυρίες εκατοντάδων πιστών που εξομολογούσε στο πετραχήλι του τόσα χρόνια στην πόλη των Αθηνών.

Φωτογραφίες: Romfea.gr / Γιώργος Φερδής

5

7

11

14

8

 

zak
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!