Διευκρινιστικές δηλώσεις Μητροπολίτη Εδέσσης για επίσκεψη Λοβέρδου

Image

Για την Romfea.gr, Γιώργος Φερδής - 16.03

Μετά το τέλος της συνεδριάσεως της Δ.Ι.Σ ο εκπρόσωπος τύπου, Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, έκανε κάποιες διευκρινιστικές δηλώσεις όσο αναφορά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και την επικείμενη συνεργασία που θα έχουν οι δύο φορείς, η Εκκλησία και το Υπουργείο Υγείας στο θέμα των Μεταμοσχεύσεων αλλά και σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Ιωήλ είπε συγκεκριμένα ότι ζητήθηκε από το Υπουργείο και από τον ίδιο τον Υπουργό η επιστροφή του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Εθνικής Επιτροπής Μεταμοσχεύσεων Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, όμως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν αποφάσισε στην σημερινή της συνεδρίαση τίποτα για το θέμα αυτό.

Χαρακτηριστική ήταν η σημείωση του Ιεράρχη για την εγκάρδια αντιμετώπιση του Υπουργού Υγείας προς τους Συνοδικούς Ιεράρχες και ότι για μια ακόμα φορά ο κ. Υπουργός δείχνει την Εκκλησιαστική του Παιδεία.

Ακόμα υπογράμμισε ότι ο κ. Λοβέρδος σύντομα στην ανασύνταξη του νόμου για τις μεταμοσχεύσεις θα προσθέσει και το σημείο που διαφωνεί η Εκκλησία για την εικαζόμενη συναίνεση.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!