Πανήγυρη στη Μονή της Παναγίας Ελώνης στο Λεωνίδιο

ImageΕκατοντάδες πιστοί από την Τρίπολη,  την Κυνουρία, την  Λακωνία αλλά και πολλές περιοχές της χώρας παρευρέθησαν  στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Παναγίας  Ελώνης στο Λεωνίδιο της  Κυνουρίας,  για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, που εόρτασε την 6η επέτειο της επιστροφής της απαχθείσης Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας.

Το εσπέρας του Σαββάτου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός  στην Ιερά Μονή και  ακολούθησε Ιερά  Παράκληση στην Παναγία μας.

Ανήμερα δε, Κυριακή 2 Οκτωβρίου  το πρωί  τελέστηκε  πανηγυρική Θεία Λειτουργία,  προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, πλαισιωμένου εκ πολλών  κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και  Κυνουρίας.

Η εικόνα της Παναγίας της Έλωνας είναι αγιογραφία, καλυμμένη με χρυσό "πουκάμισο" κι αποδίδεται τον Ευαγγελιστή Λουκά. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα βρέθηκε από βοσκούς της περιοχής, σε απόκρημνη κι απρόσιτη θέση κι εντοπίστηκε γιατί κατά "θαυμαστό" τρόπο φωτιζόταν επίμονα το σημείο.

Στην εικόνα αυτή της Θεοτόκου έχουν αποδοθεί πολλά θαύματα και γι' αυτό πλήθος από τάματα πιστών περιβάλουν το προσκυνητάρι.

Οι πιστοί, όλο το χρόνο, κυρίως όμως  σήμερα που πανδήμως εορτάστηκε η 6η  επέτειο της επιστροφής της απαχθείσης Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας, από κάθε γωνιά της χώρας ακόμα κι από το εξωτερικό, έφθασαν με κάθε τρόπο και μέσο, πεζοπορώντας και γονυπετώς, εκπληρώνοντας το τάμα τους και προσκυνώντας την ιερή εικόνα της Παναγίας, δείχνοντας έτσι  για μια ακόμα φορά  την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο της Θεοτόκου για την βοήθεια που τους παρείχε και τους παρέχει.

Αξιοσημείωτο ήταν και το προσκύνημα  των χριστιανών  από την Τρίπολη, που σε συνεννόηση  με τις Ενορίες της Πόλεως και την Ιερά μας Μητρόπολη,  εμισθώθησαν  εκ των Ενοριών άνω των δέκα λεωφορείων και πάντες αξιώθηκαν με αυτό τον τρόπο να προσκυνήσουν την χάρη της Παναγίας μας.

Η Ιερά Μονή, οι αδελφές και η Διοικούσα Επιτροπή της Μονής, φρόντισαν   για μια ακόμα φορά και προσέφεραν προς όλους τους προσκυνητές ένα  κέρασμα ως είθισται  και αμέσως μετά  το μεσημεριανό γεύμα,  σαν αντίδωρο της αγάπης που επέδειξαν για το γλυκύτατο πρόσωπο της Παναγίας μας.

kyn2

kyn3

kyn4

kyn5

Εμφανίσεις: 42197
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!