Συνεργασία Δήμου Καρδίτσας με Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

ImageΤον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο, επισκέφθηκαν το πρωί στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός με τον συνεργάτη του, Ειδικό Σύμβουλο κ. Αντ. Κωνσταντέλλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα σύγχρονα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζε η τοπική μας κοινωνία έχουν φέρει σε δύσκολη θέση χιλιάδες συμπολίτες.

Ο Μητροπολίτης Καρδίτσης κ. Κύριλλος, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει η Ιερά Μητρόπολη για τους Καρδιτσιώτες μέσω των ευαγών ιδρυμάτων της και των φιλόπτωχων ταμείων των ενοριών.

Επίσης να αναφερθεί ότι ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για το πως ο Δήμος θα μπορούσε να στηρίξει αυτό το έργο της Ιεράς Μητρόπολης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαλός αναγνώρισε τον κυρίαρχο κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας, η οποία  ιδιαίτερα σ’ αυτή τη συγκυρία καταβάλει, όπως είπε, τεράστια προσπάθεια να συμπαρασταθεί ηθικά και υλικά σε όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται και διαβεβαίωσε τον Σεβασμιότατο ότι ο Δήμος θα συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις.

Εμφανίσεις: 68377
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!