1.300 μερίδες φαγητού διανέμει η μητρόπολη Δημητριάδος

dimitriadosΣε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται η τοπική Εκκλησία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πιθανή μελλοντική αύξηση των μερίδων φαγητού που διανέμονται στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες και αυτή την στιγμή ξεπερνούν τις 1.300. Παράλληλα θα εγκαινιαστούν δύο νέα Σπίτια Γαλήνης σε επίπεδο Μητρόπολης Δημητριάδος.

0 λόγος για τα Σπίτια Γαλήνης στον Αγιο Κοσμά και τον Αγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, όπου στην μεν πρώτη περίπτωση τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Αρτεμίου και στην δεύτερη στις 9 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπολογιστεί επακριβώς εάν και κατά πόσο υπάρχει αυξητική τάση στις μερίδες φαγητού που διανέμονται δωρεάν από την Μητρόπολη οε καθημερινή βάση, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή της επαναλειτουργίας των κέντρων σίτισης της Μητροπόλεως τα οποία παρέμειναν κλειστά τον Αύγουστο, με μόνη εξαίρεση του Δος ημίν του Αγίου Νικολάου, που λειτουργεί αδιάλειπτα, καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.

Γι αυτό τον λόγο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισκέπτεται τα Σπίτια Γαλήνης, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των αναγκών που υπάρχουν, συνομιλώντας με τους υπευθύνους και τους εθελοντές.

Κατά τις επισκέψεις του στους χώρους προετοιμασίας και προσφοράς του καθημερινού συσσιτίου στους απόρους συμπολίτες μας, ο Σεβασμιώτατος έχει την ευκαιρία να συναντήσει τους υπευθύνους Ιερείς, καθώς και τις ομάδες των εθελοντών και εθελοντριών που στελεχώνουν το πολύ σημαντικό έργο κοινωνικής παρέμβασης και προσφοράς της Τοπικής Εκκλησίας.

Παράλληλα, ο κ. Ιγνάτιος αναλύει σε όλους το πλαίσιο που διαμορφώνεται πλέον στην κοινωνία μας, λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης, μέσα στο οποίο η Εκκλησία καλείται να βρει τρόπους συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όσους έχουν ανάγκη.

Εμφανίσεις: 64313
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!