Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στη Πάτρα – (Φωτογραφίες)

0-patraΜε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στη Πάτρα, η 47η επέτειο από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα από την Ρώμη στην Πάτρα.

Το πρωί στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών, τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου.

Επίσης συγχοροστάτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο να επισκεφθεί σύντομα την Ιερά Μονή της Χάλκης.

Επίσης υπενθύμισε την πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην πόλη των Πατρών

Τέλος ο κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε ότι οι δύο πόλεις η Κωνσταντινούπολη και η Πάτρα, είναι δύο πόλεις που ενώνονται στο πρόσωπο του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, διότι στη Κωνσταντινούπολη είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας και στη Πάτρα εκοιμήθη.

Ο Μητροπολίτης Πατρών από την πλευρά του ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά, τον Μητροπολίτη Προύσης και τον Επίσκοπο Φαναρίου για την παρουσία τους στους εορτασμούς.

Επίσης απευθυνόμενος προς τον κ. Ελπιδοφόρο, αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες όταν οι δύο Εκκλησίες το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος περνούσαν μια κρίση, διότι τότε ο μεν ήταν Αρχιγραμματέας στην Αθήνα και ο δε στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι η φιλία του με τον Μητροπολίτη Προύσης, οικονομήθηκε σε δύσκολες περιόδους, που και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο.

Φώτο: Romfea.gr

0-patra1

0-patra2

0-patra3

0-patra4

0-patra5

0-patra6

0-patra7

0-patra8

0-patra9

0-patra10

0-patra11

0-patra12

0-patra13

0-patra14

litaneia

elpi-xriso

Εμφανίσεις: 52064
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!