Μητροπολίτης Ξάνθης: "Η Εκκλησία φορολογείται όπως κάθε πολίτης"

jaxΑπαντήση σε όλους εκείνους που δηλώνουν ότι η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους, έδωσε με δηλώσεις του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

«Η Εκκλησία φορολογείται όπως κάθε πολίτης, η Εκκλησία φορολογείται για τα περιουσιακά της στοιχεία και με υψηλότερο συντελεστή. Η Ι.Μ. Ξάνθης πλήρωσε για το 2011, το ποσό των 27.000 ευρώ για φόρους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί για τους χώρους που εξαιρούνται της φορόληγησης, όπως οι ναοί και τα ιδρύματα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν γίνεται χαριστικά για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά εξαιρούνται και οι χώροι λατρείας και τα ιδρύματα όλων των θρησκειών και δογμάτων».

Ερωτηθείς για τα έσοδα που εισπράτει ένας ναός, από την τέλεση μυστηρίων όπως γάμους, βαφτίσια κ.α., ο Μητροπολίτης Ξάνθης τόνισε: «Εγώ θα μιλήσω για την Μητρόπολη μου. Ο Χριστιανός που καταβάλει ένα συμβολικό ποσό των 80 – 100 ευρώ για την τέλεση μια πράξης μέσα στον ναό, από αυτά θα πληρωθεί ο ψάλτης, ο νεοκώρος, το ρεύμα, το νερό και άλλα λειτουργικά έξοδα.»

«Λοιπόν δεν μπορούμε να λέμε ότι ο ναός εισπράτει από αυτά τα χρήματα, γι΄ αυτό ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο κ. Παντελεήμων.

Εμφανίσεις: 67860
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!