Καστορίας σε Σπάρτης: Σύνθημα του βίου σας το "συγχώρα και προχώρα"

ImageΜε ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τα ονομαστήριά του, επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού.

Παρά την επιθυμία του όμως να μην εορτάσει πανηγυρικά αλλά χωρίς τη συμμετοχή άλλων Μητροπολιτών και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο λαός μας όπως είπε, έφτασαν στη Σπάρτη Αρχιερείς για να τιμήσουν τον πολυσέβαστο Μητροπολίτη Σπάρτης.

Την παραμονή της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου και του εορτάζοντος οικείου Ποιμενάρχου Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σπάρτης, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος ανέλαβε και τη διακονία του λόγου, Τριφυλίας κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου.

Συμπροσευχόμενοι δε στο Ιερό Βήμα, ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος και Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος έφτασε από την ακριτική Καστοριά για τα ονομαστήρια του αδάμαντος της Ιεραρχίας όπως χαρακτήρισε τον κ. Ευστάθιο, αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και στη συνέπεια που είχαν καθ’ όλο το βίο τους οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

"Σεβασμιώτατε είστε και σεις ένας συνεπής Επίσκοπος. Έχετε συνέπεια στη χριστιανική ζωή και στις μοναχικές σας υποσχέσεις", υπογράμμισε ο κ. Σεραφείμ απευθυνόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Και συνέχισε λέγοντας "Γέροντα Μητροπολίτα Σπάρτης, ξέρω πως στα 31 χρόνια αρχιερατικής σας διακονίας, σύνθημά σας είναι το συγχώρα και προχώρα. Αυτό ακολουθήσατε στη ζωή σας. Και αυτός ο τρόπος ζωής, μάς δείχνει και μας το δρόμο να προχωρούμε παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα".

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για τον κόπο τους να βρεθούν στη Σπάρτη ώστε να τιμήσουν με την παρουσία τους τα ονομαστήριά του, παρά την επιθυμία του να εορτάσει μόνο με τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεώς του.

Και αναφέρθηκε στους λόγους που ματαιώθηκαν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Επισκόπου λέγοντας πως ο λαός μας είναι πικραμένος, πληγωμένος και θλιμμένος και ζήτησε από το ποίμνιό του όσοι θέλουν να προσφέρουν δώρο ας προτιμήσουν τη δωρεά τους αυτή να την προσφέρουν προς τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εμφανίσεις: 63057
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!