Ανοιξε χθες για τη νέα περίοδο το "Σπίτι της Αγάπης" στην Καρδίτσα

karditsaΣτην πόρτα της τοπικής εκκλησίας οδηγούνται το τελυταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι Καρδιτσιώτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές και άλλες οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Πολλοί προσπαθούν να βρουν καταφύγιο και μια χείρα βοηθείας τόσο στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων όσο και στα φιλόπτωχα ταμεία των ιερών ναών. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τα νοικοκυριά είναι πλέον ορατές.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης για την έναρξη της νεάς περιόδου στο "Σπίτι της Αγάπης" επιβεβαίωσε αυτή την κα θόλα αρνητική εξέλιξη επισημαίνοντας ότι πολλοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν στην τοπική εκκλησία ακόμα και για να πληρώσουν λογαρισμούς της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ ή ακόμα και δίδακτρα φροντιστηρίων.

"Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στα βα σικά" τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σεραφείμ και συνέχισε "εμείς το βλέπουμε αυτό καθημερινά και έχουμε την υποχρέωση στο μέτρο των δυνατοτήτων της εκκλησίας μας να προσφέρουμε".

Το Σπίτι της Αγάπης Οπως προαναφέρθηκε χθες άνοιξε τις πύλες του για τη νεά περίοδο το "Σπίτι της Αγάπης". Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Σπίτι θα σιτίζει καθημερινά δεκάδες συμπολίτες που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε το φαγητό τους. Φέτος μάλιστα εκτιμάται ότι οι ανάγκες θα αυξηθούν όπως και ο αριθμός των μερίδων που θα διατίθενται καθημερινά.

Οι εθελόντριες που ακούραστα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σπίτι και τους συμπολίτες είναι έπτοιμες να το πράξουν και φέτος με την ίδια αγάπη και την ίδια αφοσίωση. Ο κ. Σεραφείμ τις ευχαρίστησε χθες για την προσφορά τους και ζήτησε τη συνδρομή όλων των πολιτών στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άποροι να ενισχυθούν.

Εμφανίσεις: 52883
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!