Σύρου: "Να αναλογιστούν την προσφορά Tης, όσοι φορολογούν βάναυσα την Εκκλησία"

sirou1stΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, o οποίος βρέθηκε στο ιερό νησί της Τήνου για τις εργασίες του Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης.

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα που από νωρίς κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να τιμήσει την Χάρη της Παναγίας, αναφέρθηκε στον ιστορικό συμβολισμό της Εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από τη στιγμή της ευρέσεώς του στο Γολγοθά από την Αγία Ελένη μέχρι και τη μεταφορά του στην Βασιλεύουσα και την τοποθέτησή του στο Ναό της Αναστάσεως.

Ἐπειτα αναφέρθηκε στα εφόδια που πρέπει να πάρουμε από την Παναγία λέγοντας συγκεκριμένα: «Φεύγοντας από το νησί, να πάρουμε δύναμη και κουράγιο και πολλή ελπίδα»

Ο κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στη σημερινή δυσκολία που βιώνουν οι Έλληνες τονίζοντας ότι το έργο της Εκκλησίας καταστρέφεται μέρα με την μέρα από την βάναυση, όπως είπε, φορολόγηση. Παρ΄όλες αυτές τις δυσκολίες η Εκκλησία είναι κοντά στον πάσχοντα λαό.

«Ζούμε σε χρόνια που μας περιτριγυρίζουν πολλοί ορατοί και αόρατοι εχθροί και κάθε μέρα στη ζωή μας βιώνουμε αυτές τις δυσκολίες.

Η Εκκλησία, ως καλή και φιλόστοργη μητέρα, είναι κοντά στο πάσχοντα λαό μας. Ο κόσμος αναζητά ελπίδα από την Εκκλησία και η Εκκλησία απλώνει την αγκαλιά της να στηρίξει τους ανθρώπους...

...Αυτοί που φορολογούν τόσο βάναυσα την Εκκλησία δεν αναλογίζονται και δεν σκέφτονται το μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό της έργο».

Μετά την απόλυση, ο Μητροπολίτης Σύρου τέλεσε τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Ιερατικού εντευκτηρίου στους χώρους του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, ευχαριστώντας θερμά τους Μεγάλους Ευεργέτες, Δημήτριο και Ελένη Καραγκούνη για την συνεχή προσφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες: Romfea.gr

sirouxx

3sirou

4sirou

6sirou

7sirou

sirou

Εμφανίσεις: 55105
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!