Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

 

lagaxΣτο μητροπολιτικό ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά χοροστάτησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής όπου ο σεβασμιώτατος εξήρε την θυσία των θυμάτων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τονίζοντας ότι πολλοί κάτοικοι της  Μητροπόλεως Λαγκαδά έλκουν την καταγωγή τους από τις αλησμόνητες εκείνες πατρίδες.

Στην ομιλία του ο κ. Ιωάννης τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχει η ομολογία της πίστεως μας στην ζωή. Όλοι αυτοί που ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες ήταν ομολογητές της Πίστεως, είπε.

Αξίζει να σημειώσει ότι αυτές τις ημέρες ευρέθησαν αποτμήματα του Ιέρου λειψάνου της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης στην Όσσα.

Την προσεχή Παρασκευή θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον παλαιό Ιερό Ναό των  Ταξιαρχών Ὀσσης  και θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις για το γεγονός της ευρέσεως του Ιερού Λειψάνου.

 

 

 

laga1

laga3

laga2

Εμφανίσεις: 62279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!