Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Κάθε φορά είμαστε θύματα μιας μυθολογίας»

ImageΣτην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Mega» μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, σχετικά με την εξαίρεση της Εκκλησίας από το ενιαίο τέλος.

«Κάθε φορά είμαστε θύματα μιας μυθολογίας (σ.σ. η Εκκλησία) και μιας σκόπιμης προπαγάνδας, η Εκκλησία φορολογείται κανονικά σε όλα. Κάθε εκκλησιαστικό ΝΠΔΔ όταν έχει ένα περιουσιακό στοιχείο που αποδίδει κάτι, η έχει κάποια εμπορική αξία αυτό φορολογείται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, τόνισε: «Πρέπει να ξέρετε μόνο αυτό το χρόνο η ΕΚΥΟ πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια φόρους, στη Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος όλα τα ΝΠΔΔ, έχουμε φτάσει σχεδόν το μισό εκατομμύριο σε φόρους.»

«Καθημερινά στην Μητρόπολη μας, δίνουμε 1.400 μερίδες φαγητού καθημερινά. Ελπίζω να μην υπάρχει κάποιος που να πει, πλέον πρέπει να φορολογήσουμε και τις μερίδες φαγητού που δίνουμε στους απόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος.

Δήλωση στον 9,84 FM

Για το ίδιο θέμα ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος μίλησε στον Ρ/Σ της Αθήνας, 9,84 FM,και, μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής: «Όταν μιλούμε για τα κτίρια των Ιερών Ναών αλλά και για οποιαδήποτε άλλα κτίρια ανήκουν στην Εκκλησία, μιλούμε για κοινόχρηστους χώρους λατρείας και κοινωνικής προσφοράς.

Είναι χώροι που ανήκουν στο λαό. Φαντάζεστε να χρειαστεί μια ενορία, αυτή την στιγμή, να φορολογηθεί όταν είναι υποχρεωμένη να καλύψει τεράστιες ανάγκες σε απόρους και φτωχούς, μόνο και μόνο γιατί έχει ένα κτίριο, τον Ναό, στον οποίο λειτουργούνται άνθρωποι; Νομίζω ότι απλώς έγινε το αυτονόητο»

Εμφανίσεις: 52448
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!