Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Βησσαρίωνος στη Καλαμπάκα

ImageΜε την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος με διαφορετική διαδρομή φέτος ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου, η οποία και φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δουσίκου Πύλης, στα προπύλαια του φερώνυμου Μητροπολιτικού Ναού, υπό του κλήρου και του λαού.

Την Τετάρτη, παραμονή της εορτής, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος ψάλθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ευλογήθηκε η Αρτοκλασία.

Στην λιτανεία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά Ιωάννης, Ξάνθης και Περιθωρίου Παντελεήμων, Ρεντίνης Σεραφείμ, Θερμών Δημήτριος και ο οικείος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ.

Μετείχε δε ο Κλήρος, οι Αρχές του Νομού και της πόλεως, άγημα της Σ.Μ.Υ. και η μπάντα της 1ης Στρατιάς, άνδρες της Χωροφυλακής, αντιπροσωπείες Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Συλλόγων, Σωματείων και άλλων Φορέων, τέλος δε ο ευσεβής Λαός της πόλεως και της περιφέρειας
Εμφανίσεις: 35298
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!