Οι έφιπποι της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης

dramaΜε λαμπρότητα και με τον καθιερωμένο παραδοσιακό τρόπο εορτάστηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά και Ιστορική Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης στο Παγγαίο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.

Η κοσμοσυρροή ήταν συγκλονιστική με την νεολαία να έχει τα πρωτεία αφού έφιπποι νέοι από το χωριό Βώλακας ετίμησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και αποτέλεσαν τους φύλακες της Παναγίας κατά συνέπεια του πατροπαράδοτου της ιεράς συνηθείας.

Προεξάρχοντος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας.

Χιλιάδες πιστοί, γονατιστοί σε σειρές χιλιομέτρου, περίμεναν με εκπλήσσουσα κατάνυξη να περάσει από πάνω τους η εικόνα για να την ψηλαφίσουν με τις ενδόμυχες ευχές προς Αυτήν.

Στις εκδηλώσεις παρέστη και αντιπροσωπία του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού – Καριπείου Μελάθρου Θεσσαλονίκης, η οποία στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ετίμησε τον Σεβασμιώτατο με τα Διάσημα του Επιτίμου Μέλους του Ιδρύματος.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθ. Αγγελόπουλος, το αιτιολογικό ήταν η αναγνώριση του έργου του Σεβασμιωτάτου με επιστημονικές συγγραφές και δράσεις προς προβολή και ανάδειξη των αγαθών και των μαρτυρίων του ελληνορθοδόξου Ποντιακού Γένους μας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέδειξε την Μητρόπολή του ως έδρα όχι μόνο του αυτόχθονος αλλά και του ποντιακού ποιμνίου του και του απανταχού. Ο Μητροπολίτης κατάγεται από τον Πόντο και είναι Διδάκτωρ Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Α.Π.Θ. με θέμα την Εκκλησία του Πόντου.

drama1

drama2

drama3

Εμφανίσεις: 66047
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!