Επίτιμο μέλος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας ο Καλαβρύτων

ImageΜε μεγάλη ικανοποίηση και χαρά δέχθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος την τιμή που του έγινε από τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος στην Κλειτορία.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και της ανακήρυξής του ως επίτιμο μέλος του ιστορικού Συλλόγου δήλωσε μεταξύ άλλων πως «είναι πολύ μεγάλη η τιμή που μου γίνεται από έναν Σύλλογο που προσφέρει τα μέγιστα στις παραδόσεις και την πολιτισμική μας κληρονομιά».

Ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Αθανάσιος Φραντζής εξήρε την πολυσχιδή προσωπικότητα και το λαμπρό έργο του Μητροπολίτη μας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση. Ολόκληρη η ομιλία του κ. Φραντζή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συμπατριώτες

Αισθήματα μεγάλης χαράς και τιμής, διακατέχουν σήμερα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, υποδεχόμενα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο, για να του απονείμουμε τιμητική διάκριση και να τον ανακηρύξουν επίτιμο μέλος τους.

Με τον τρόπο αυτό, τιμούμε τον άξιο ποιμενάρχη με την πολυσχιδή παιδεία, θεολογική και κλασική, ο οποίος από της ενθρονίσεώς του κατά την 12η  Οκτωβρίου 1978 συνεχίζει με την ποιμαντική, κοινωνική και συγγραφική του δράση, να είναι πολύτιμος δάσκαλος και στους μεγαλύτερους αλλά και στους μικρότερους.

Ο Σεβασμιώτατος δραστήριος και αεικίνητος, διαρκώς αγωνίζεται να υπερβεί το πεδίο των λόγων, διότι γνωρίζει πως τον κληρικό τον κάνει η ποιμαντική και κοινωνική του δράση, η ευλάβεια, η ταπεινότητα, η σωφροσύνη και η προσέγγιση της ψυχής του συνανθρώπου, που με λόγια και έργα αγάπης, θα γαληνέψουν την λυπημένη ψυχή του.

Ο μελίρρυτος και άξιος κληρικός, αναδεικνύεται συμπαραστάτης προς τους αναξιοπαθούντες, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τη βελτίωση των όρων διαβίωσής τους, προστατεύει με όλες τις δυνάμεις του το θεσμό της οικογένειας, διαφυλάττει την ιστορία και τις παραδόσεις του Καλαβρυτινού Λαού, αφού η Εκκλησία είναι η ίδια «Κιβωτός ζωής».

Ο λόγος του απλός, ουσιαστικός, πειστικός, τεκμηριωμένος, γλαφυρός και διεισδυτικός, χωρίς αφόρητους ρητορισμούς, συμβουλεύει όλους μας και ιδιαίτερα τη νεολαία, να μείνουμε μακριά από το απατηλό φως και τον ήχο των σημερινών σειρήνων και να γυρίσουμε πίσω στις ρίζες μας και σε ότι μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, σύγχρονοι και παλαιότεροι, που είναι η αγάπη για την πατρίδα και η Ελληνοχριστιανική πίστη.

Ο Σεβασμιώτατος, άνθρωπος του ήθους, της νηφαλιότητας, της μετριοπάθειας, της μεγαλοψυχίας, της μεγαλοθυμίας και της εντιμότητας, έχει προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, πλήθος ευαγών ιδρυμάτων, έργο μεγάλο και θεμελιακό, η παρουσίαση και το μέγεθος του οποίου  είναι γνωστό σε κάθε Καλαβρυτινό και σε κάθε Έλληνα.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο που περιήλθε στην κυριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως στις αρχές του 1979 και ενώ ακόμα οι οικοδομικές εργασίες βρίσκονταν στα σπάργανα.

Το 1985 ολοκληρώθηκε και φιλοξένησε τους πρώτους τροφίμους οι οποίοι  και έγιναν μέτοχοι της εκκλησιαστικής θαλπωρής και αγάπης. Έγιναν μέτοχοι της Αβραμιαίας φιλοξενίας από το Στολίδι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.

Αλλά και το 2002, μια νέα πρωτοποριακή πρωτοβουλία, για τα Ελληνικά δεδομένα, εγκαινιάζεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Η «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και μη Αυτοεξυπηρετουμένων» ατόμων που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο καινό που υπήρχε μέχρι τότε.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες σε σχέση με την προσφορά του Μητροπολίτη μας, που είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη σε όλους μας, όπως το Εστιατόριο "Το Στέκι της Αγάπης ", την Τράπεζα τροφίμων και πολλά άλλα.

Για να μην σας κουράζουμε και γνωρίζοντας με πόση δυσκολία ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την απόφασή μας να του απονείμουμε την τιμητική διάκριση, θα θέλαμε Σεβασμιώτατε, όλοι εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, τοπικοί άρχοντες και απλοί πολίτες, δημόσια να σας ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε το θαυμασμό μας, το σεβασμό μας και την αγάπη μας.

Επιτρέψατέ μου, να σας ευχηθώ ολόψυχα εκ μέρους όλων μας, ο Πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει έτη πολλά και την εν Χριστώ δύναμη και υγεία, ώστε να ορθοτομείτε τον Λόγο της Αληθείας και να συνεχίσετε το πολύτιμο και ανιδιοτελές έργο σας.  

Σεβασμιώτατε υικώς δια της ελαχιστότητας μου, σας προσκαλούμε να έρθετε εις το βήμα να παραλάβετε το έργο τιμής, το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο Αργυροχρυσοχόος κ. Βελτσίστας και ακόμη να δεχθείτε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου να γίνεται επίτιμο μέλος του Ιστορικού Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας.

Σας ευχαριστώ».

Εμφανίσεις: 72067
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!