Ζακύνθου: "Αυτοί που θα ψηφίσουν τον διάδοχο μου, τους έχω ψηφίσει"

Image«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι αδελφοί μου για την παραίτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Ερωτηθείς ο κ. Χρυσόστομος ποιος κατά τη γνώμη του, ήταν ο καλύτερος Αρχιεπίσκοπος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα ήταν λίγο υποκειμενικό να πω ο Σεραφείμ, διότι ήταν 25 χρόνια Αρχιεπίσκοπος.»

«Ο κάθε Αρχιεπίσκοπος έχει μια φιλοδοξία να προφέρει στην Εκκλησία. Καμιά φορά όμως τυγχάνει να κάνει κακή επιλογή στους συμβούλους του, όπως συμβαίνει σε όλους και από εκεί θα κρίνουμε τα πράγματα. Ένας ήπιος Αρχιεπίσκοπος βέβαια είναι ο νυν Αρχιεπίσκοπος», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Στην ερώτηση ποιος είναι εκείνος που θα τον διαδεχθεί, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου τόνισε χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε αυτοί που θα κληθούν να ψηφίσουν κατά 90% τους έχω ψηφίσει».

«Εγώ επιθυμώ να είναι αυτός που θα μου κλέψει τις εντυπώσεις, γιατί δεν με ενδιαφέρει από εδώ και πέρα τίποτα. Αν είναι αυτός που έχω στο μυαλό μου, πραγματικά θα είναι κόσμημα για την Εκκλησία. Οι πιστοί έρχονται από την Καισαριανή για να εξομολογηθούν σ’ αυτόν, που βρίσκεται στη Ζάκυνθο», υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος.

Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος ερωτηθείς τι θα κάνει από εδώ και πέρα, ανέφερε: «Εγώ είμαι πρόεδρος της επιτροπής Θρησκευτικού Τουρισμού, και θα παραμείνω εκεί. Φεύγω από την διοίκηση της Εκκλησίας, εγώ θέλω να μην χτυπάω κάρτα εκεί είναι το πρόβλημα».

Εμφανίσεις: 81994
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!