Γενικό Ιερατικό Συνέδριο διοργανώνει η μητρόπολη Κερκύρας

kerkirasΤο 9ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων την ερχόμενη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, με θέμα «Ο λόγος του Θεού στην εποχή της κρίσεως».

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, στο τέλος της οποίας θα τελεσθεί μνημόσυνο για του ιερείς, τους διακόνους και τους μοναχούς που διακόνησαν στην Ιερά Μητρόπολη.

Κατόπιν, θα επακολουθήσουν οι εισηγήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου με θέμα «Ο λόγος του Θεού στην εποχή της κρίσεως», του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα «Η διακονία του λόγου του Θεού στην λατρεία της Εκκλησίας και τα προβλήματά της», του κ. Νικολάου Ξιώνη, καθηγητού Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα « Ο λόγος του Θεού: θεολογία και ηθική» και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου  Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού με θέμα «Ο λόγος του Θεού στην κατήχηση και την καθημερινότητα των ανθρώπων».

Κατόπιν, οι ιερείς θα συζητήσουν κατά Αρχιερατικές περιφέρειες, ενώ το απόγευμα θα εκδοθεί ψήφισμα με τα πορίσματα του Συνεδρίου.

Εμφανίσεις: 46683
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!