Πανήγυρις Ιεράς Μονής Δαδιάς - Ενθρόνιση νέου Ηγουμένου

didimΜε συρροή πλήθους κόσμου εορτάστηκε και φέτος η θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Δαδιάς που βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Έβρου και δίπλα στο φημισμένο δάσος της Δαδιάς.

Το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του οικείου Μητροπολίτου και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή και ο καθιερωμένος αγιασμός.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ε. Πουλιλιός, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπος του Ελληνικού Στρατού και ο Πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Δαδιάς.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας προσήλθε στην Ιερά Μονή Δαδιάς ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάρας Ζαγόρας κ. Γαλακτίων (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας)  τον οποίο υπεδέχθη ο οικείος Μητροπολίτης.

Στον μεθέορτο Εσπερινό χοροστάτησε ο φιλοξενούμενος αρχιερεύς και μετά το πέρας της ακολουθίας εν πληθούση εκκλησία και παρουσία των τοπικών αρχών ενθρονίστηκε ο νέος ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος εξελέγη στις 18 Αυγούστου ε.ε. από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

didim0

didim1

dadia

dadia4

dadia2

dadia3

Εμφανίσεις: 88049
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!