Καισαριανής: "Μόνο ο Χριστός θα δώσει λύσεις στα αδιέξοδά μας"

KaisarianisΜε λαμπρότητα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, αφού γιορτάζει και πανηγυρίζει την σεβάσμια γενέθλιο ημέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Του πανηγυρικού Εσπερινού προηγήθηκε ο Αγιασμός στην Πύλη του Μοναστηριού, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Εσπερινού, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Δανιήλ για την παρουσία του στην ακριτική γωνιά της Μακεδονίας μας και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του λαού, γιατί όπως είπε είναι ο εισηγητής Μητροπολίτης για την αγιοκατάταξη της γερόντισσας Σοφίας, η οποία έζησε και ασκήτεψε στο ιστορικό Μοναστήρι της παναγίας, ευχόμενος σύντομα να ολοκληρωθεί και να καταταγεί στον χορό των αγίων της Εκκλησίας μας.

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Σεραφείμ, γιατί του έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να προσκυνήσει χώματα ιερά και αιματοβαμμένα και να ζήσει, να αντικρύσει και να δει τις μαρτυρίες των θαμαστών σημείων που καθημερινά συμβαίνουν στο Μοναστήρι τόσο από τη χάρη της Παναγίας όσο και από την αγία παρουσία της γερόντισσας Σοφίας.

Επίσης, στο λόγο του ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στη χαρά που δίνει στους ανθρώπους η γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, αφού είναι αυτή που μαρτυρεί την γέννηση του σωτήρα Χριστού, αυτή που θα φέρει στον κόσμο το Θεό μας και αυτή που θα αγαπήσει τους πιστούς χριστιανούς μεσιτεύοντας στο θρόνο του Υιού της για τις δικές μας ικεσίες και παρακλήσεις.

«Μόνο ο Κύριός μας και Υιός της Παρθένου μπορεί να μας ανοίξει τις πόρτες που εμείς οι άνθρωποι βλέπουμε κλειστές. Μόνο ο Χριστός μπορεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδά μας», κατέληξε ο κ. Δανιήλ, προτρέποντας το εκκλησίασμα να τιμά το Χριστό, να τιμά την Παναγία για να οδηγούν τα βήματά τους εις νομάς σωτηρίας.

Τέλος, μετά τη ακολουθία του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου στους χώρους του Μοναστηριού.

0-kleisoura

0-kleisoura1

0-keisoura2

0-kleisoura3

0-kleisoura4

0-kleisoura5

Εμφανίσεις: 46530
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!