Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή της Κλεισούρας

kleisouraΜε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και σήμερα η Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στο θείο λόγο που κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και σε ιερές έννοιες από τη ζωή της.

Ο κ. Δανιήλ τόνισε: "Μια ζωή γεμάτη από ταπεινώσεις, αφού έζησε πονεμένη και θλιμμένη σ’ αυτήν τη ζωή. Και οι δοκιμασίες πολλές. Γι’ αυτό και είναι των πονεμένων η χαρά και των θλιβομένων η γαλήνη."

"Και εμείς σήμερα πρέπει να υπομένουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες όπως η Παναγία μας. Αυτή έβλεπε τον Υιό της να χλευάζεται, να βλασφημείται, να μαστιγώνεται και να θανατώνεται και τα υπέμεινε αγόγγυστα. Έτσι και εμείς, με υπομονή θα τα ξεπεράσουμε έχοντας ως βοηθό την Παναγία, που είναι όλων των πονεμένων η βοήθεια", πρόσθεσε επίσης ο Μητροπολίτης Καισαριανής.

Κλείνοντας ο δυναμικός Ιεράρχης, ανέφερε: "Ας υπομείνουμε τις δυσκολίες και τις αδικίες της ζωής για τον Χριστό μας. Όπως και η γερόντισσα Σοφία που έζησε στο ακριτικό αυτό Μοναστήρι και αποτελεί για όλους μας ένα παράδειγμα πράττοντας αυτό που ζήτησε ο ίδιος ο Χριστός μας."

kleisoura1

kleisoura2

kleisoura3

kleisoura4

kleisoura9

kleisoura10

kleisoura5

kleisoura6

kleisoura7

kleisoura8

Εμφανίσεις: 86313
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!