Το Γενέθλιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών

esperinos-zixinΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε η Ιερά Μητρόπολις μας, Ζιχνών και Νευροκοπίου Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης, την Παραμονή της εορτής, ο Ιερός κλήρος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιερόθεο, οι Τοπικοί Άρχοντες, και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου’ από την Ι. Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων, το οποίο μετέφερε προς αγιασμό και ευλογία της Τοπικής Εκκλησίας, ο καθηγούμενος Αυτής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Κολοκυθάς, κατόπιν της σχετικής αδείας και ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. κ. Νικολάου.

Έν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα της Εορτής η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Των Ιερών ακολουθιών Προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. κ. Νικόλαο, για την ‘μεγάλη όπως τόνισε ευλογία’ που μας προσέφερε, στην Τοπική μας κοινωνία, και ευχήθηκε προς τους πολυπληθείς Προσκυνητάς την Χάριν και την Ευλογίαν του Θεού, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Χριστοφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως κάθε χρόνο με το πέρας των Ακολουθιών προσεφέρθη Τράπεζα προς όλους τους προσκυνητάς, την οποία επιμελούνται εδώ και πολλά χρόνια οι κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας.

Την άρτια και επιτυχή διοργάνωση της πανηγύρεως φρόντισε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως μας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης.

esperinos-zixni4

esperinos-zixni3

esperinos-zixni1

esperinos-zini2

theia-leioturgia-zixni

THEIA LEITOYRGIA_1011

Εμφανίσεις: 64506
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!