Πυρά Μαρωνείας κατά της Δ/νσης Περιβάλλοντος Αν. Μακεδονίας

ImageΠυρά εναντίον της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερείας για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων, απέστειλε με επιστολή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στην επιστολή του, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

«Διαμαρτυρόμεθα εντόνως διότι η Διεύθυνσις Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να προβή εις την έγκρισιν του φακέλου Περιβαλλοντικού Προελέγχου διά το έργον Ανεγέρσεως Μονίμων εγκαταστάσεων των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως απαιτεί την σύμφωνον γνώμη της 15ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ η παραχώρησις του οικοπέδου και η χορήγησις αδείας περιφράξεως έγινε με την σύμφωνον γνώμη μόνον της ΙΘ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.

Επίσης σημειώνει ότι «η έγκρισις του ρηθέντος φακέλου τυγχάνει απαραίτητος προϋπόθεσις διά την έγκρισιν του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου.»

«Η ανωτέρω απαίτησις προκαλεί μεγίστην καθυστέρησιν εις την όλην διαδικασίαν εκδόσεως αδείας εκτελέσεως του έργου το οποίον τυγχάνει κατεπειγόντος χαρακτήρος λόγω ανατρεπτικής προθεσμίας της παραχωρήσεως του οικοπέδου υπό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης», προσθέτει χαρακτηριστικά ο γηραιός Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Κλείνοντας τονίζει: «Παρακαλούμεν διά την άμεσον παρέμβασίν Σας προς επίλυσιν του δημιουργηθέντος προβλήματος».

Εμφανίσεις: 58654
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!