Λειτουργία Μητροπολίτη Παύλου στο παράνομο νεκροταφείο Γλυφάδας

glifadasΑγνοώντας προκλητικά ακόμη και την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα στο αυθαίρετο νεκροταφείο που έστησε η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας στον Υμηττό, ο τοπικός μητροπολίτης, χθες το απόγευμα, λειτούργησε στον παράνομο λυόμενο ναΐσκο.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει έως την 5η Οκτωβρίου, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων, με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι:

Το κοιμητήριο που στήθηκε αυθαίρετα και πρόχειρα από τον δήμαρχο Γλυφάδας και τον μητροπολίτη, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στη θέση Πατητήρι στον Υμηττό, έγινε σε περιοχή όπου απαγορεύεται ρητά η χωροθέ τηση κοιμητηρίων κατά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής, δασικής, υγειονομικής και πολεοδομικής νομοθεσίας και κατά παράβαση του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και κάθε δεοντολογίας. Παραθέτει δε σχετική έκθεση του ΥΠΕΚΑ βάσει της οποίας:

1. Η έκταση εντός της οποίας έγινε το έργο εμπίπτει εξ ολοκλήρου στη Ζώνη Α απολύτου προστασίας της φύσης και των μνημείων του Π.Δ. (ΦΕΚ 187 Δ 2011) για την προστασία του Υμηττού.

2. Η περιοχή εμπίπτει στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ Ν. 3937 2011, SPA Οδηγία 79 409 ΕΟΚ, όπως ισχύει) και ως εκ τούτου έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000.

3. Η περιοχή εμπίπτει στην Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ Ν. 3937 2011, Special Area of Conservation Οδηγία 92 43 EK).

4. Η έκταση εμβαδού 5.800 τ.μ. είναι δημόσια και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα λόγω εκχέρσωσης.

5. Ο χώρος του υπό δημιουργία κοιμητηρίου φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί από επιχωμάτωση κοίτης ρέματος, όπως προκύπτει αφενός από το ανάγλυφο του εδάφους, αφετέρου από τα σχετικά διαγράμματα που συνοδεύουν το από 16.6.2011 Π.Δ. (ΦΕΚ 187 Δ).

Για τους λόγους αυτούς το ΥΠΕΚΑ έθεσε προθεσμία στον δήμο έως 2.9.2001 να απομακρύνει άμεσα κάθε αυθαίρετο κατασκεύασμα (περίφραξη, εκκλησία, είσοδο) και να φροντίσει σε συνεργασία με τη Μητρόπολη για τη μεταφορά των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί εκεί σε κατάλληλο χώρο. Αντ' αυτών έγινε η χθεσινή λειτουργία, ενώ προγραμματίζεται άλλη σήμερα.

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το γεγονός αυτό ο Τ. Ταστάνης, δημοτικός σύμβουλος με την Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή, σε απόλυτη ταύτιση με την τοπική μητρόπολη, εκμεταλλευόμενη τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών, προχώρησε σε λειτουργία στον παράνομο χώρο παραβιάζοντας τις εντολές του ΥΠΕΚΑ και του Δασαρχείου, αλλά και τη δικαστική απόφαση.

Δείτε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Γλυφάδας:

{youtube width="600" height="400"}vszJ2LblbiY{/youtube}

Εμφανίσεις: 47040
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!