Με λαμπρότητα η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης

agios-nektariosΜε Θρησκευτική Λαμπρότητα και Μεγαλοπρέπεια, εόρτασε το Αγιοβάδιστο νησί της Αίγινας, την «Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων» του Αγίου Νεκταρίου.

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέσθηκε μικρός Εσπερινός στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) και εν συνεχεία κάθοδος με λιτανευτική πομπή προς τον Περίλαμπρο Ι. Ναό, όπου ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ολονύκτιος ιερά αγρυπνία.

Στο Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων,κ.κ.Σεραφείμ συμπροσευχούμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος και ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ.

Την κυριώνυμο της εορτής, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Όρθρος και πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου  Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. κ. Ευσταθίου ο οποίος στο Θεολογικό του λόγο αναφέρθηκε στις αρετές και το ήθος του Αγίου Νεκταρίου.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο εκύκλωσαν το Ιερό Θυσιαστήριο ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ, και ο επιχώριος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ.

Επίσης, ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, δεκάδες ιερείς της Αίγινας και της επαρχίας της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε η λιτανευτική πομπή πέριξ του Ι. Ναού και να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνος δέηση στον τάφο του πρ. Μητροπολίτου Ύδρας, κυρού π. Ιεροθέου.

Τη  Θ. Λειτουργία παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου, και της Περιφέρειας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Εφραίμ ευχαρίστησε και εκ μέρους της ηγουμένης Θεοδοσίας, τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος που επέδωσε τιμές, τον πολυμελή χορό Ιεροψαλτών του Πρωτοψάλτου κ. Καλομοίρη, καθώς επίσης το Δήμαρχο της Αίγινας, τις στρατιωτικές αρχές του νησιού, για την πολύτιμη προσφορά τους στην ομαλή διακίνηση των προσκυνητών.

ag-nektarios4

ag-nektarios1

ag-nektarios2

ag-nektarios3

ag-nektarios5

ag.nektarios6

 

Εμφανίσεις: 75885
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!