Ο Μητροπολίτης Βεροίας στις Μονές Σρετένσκι και Σπασό-βλαχέρνσκι – (Φώτο)

beroias-paidiaΤρίτη ημέρα της επισκέψεως του Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων, στην Ιερά Μητρόπολη Κρουτίσης και Κολόμνας.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης της Ιερά Μονή Υπαπαντής (Σρετένσκι), όπου εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Τύχων Σεβκούνωφ.

Εν συνεχεία προσκύνησαν στο Καθολικό της Μονής, ενώ ασπάστηκαν ιερά λείψανα αγίων και νεομαρτύρων της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων και η συνοδεία του αμέσως μετά, μετέβη στην η Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης – Αγίας Ματρώνας, ενώ λίγο αργότερα ξεναγήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Εκεί ενώπιον του ιερού σκηνώματος, τελέστηκε ιερά παράκλησης από τον Μητροπολίτη Βεροίας και τον Επίσκοπο Σερπούχωφ Ρωμανό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Βεροίας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Σπασό – Βλαχέρνσκι (Παναγία Βλαχερνά) στο Ντεντένεβο.

Τον Μητροπολίτη Παντελεήμων υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μονής, η ευεργέτης του Μοναστηριού κα Σβετλάνα και ο σύζυγος Λεωνίδας Βασίλεβιτς Τιαγκάτσεφ, Επίτιμος Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου στην είσοδο του Καθολικού, μικρά κορίτσια καλωσόρισαν τον Μητροπολίτη με Ρωσικά ποιήματα.

«Συγκινηθήκαμε από το ωραίο τραγούδι των αγγέλων που τραγουδήσατε, χαίρομαι που αγαπάτε τον Θεό, χαίρομαι που αγαπάτε του αγγέλους, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που αγαπάτε την πατρίδας σας», τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στα παιδιά ο κ. Παντελεήμων.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης και η συνοδεία του προσκύνησαν στον ναό, ενώ ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής.

Τέλος, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου (Ντεντένεβο), όπου εκεί ο Μητροπολίτης και η συνοδεία του, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον προϊστάμενο π. Ανατόλιο.

Image

0-0aa1

0-0aa2

Image

0-0aa3

0-0aaa3

0-0aa5

0-0aa6

0-0aa7

0-0aa8

0-0aa9

0-0aa10

0-0aa11

0-0aa12

0-0aa13

0-0aa14

0-0aa15

0-0aa16

0-0aa17

0-0aa18

Εμφανίσεις: 57988
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!