Ζακύνθου: "Παραιτούμαι αλλά παραμένω στη διάθεση της Εκκλησίας"

zakinthou"Δε δύναμαι να συνεχίσω με τις πλήρεις δυνάμεις όπως επιβάλλουν οι χαλεποί αυτοί καιροί" σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος στην επιστολή παραίτησής του προς τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου και Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Μακαριώτατε,

Δια της παρούσης προάγομαι να γνωρίσω προς Υμάς την απόφασίν μου, όπως παραιτηθώ του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.

Είναι ήδη γνωστόν ότι συνεπληρώθησαν πεντήκοντα έτη Ιερωσύνης, εκ των οποίων τα τριάκοντα και πέντε Αρχιερεύς. Πλέον τούτων ειργάσθην εισέτι δέκα έτη, εκ των οποίων τα τέσσαρα ως ευταξίας (κλητήρας) της Ι. Μ. Ζακύνθου και δύο ως δόκιμος της Ιεράς Μονής του Σινά, ένθα έλαβον τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης.

Ήδη άγω το εβδομηκοστόν τρίτον έτος της ηλικίας μου με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την εμφάνισιν διαφόρων δοκιμασιών της υγείας μου.

Η Μητροπολιτική διακονία μου εις την ιδιαιτέραν μου πατρίδα την Ζάκυνθον, η οποία έχει ηυξημένας τελετουργικάς απαιτήσεις, με κατεπόνησε σωματικώς, μη δυναμένου να συνεχίσω, εν πλήρει δυνάμει, ως επιβάλλεται κυρίως εν χαλεποίς καιροίς.

Οίκοθεν νοείται, ότι δεν παραιτούμαι της Αρχιερωσύνης και παραμένω εις την διάθεσιν της Εκκλησίας ημών με όσας δυνάμεις παραμένουν εν τη ασθενεί σαρκί μου.

Επί δε τούτοις ευχαριστών δια την αποδοχήν ταύτης διατελώ,

Μετά βαθυτάτου σεβασμού αδελφός εν Κυρίω ελάχιστος

+ο Ζακύνθου Χρυσόστομος

όλως πρόθυμος".

Εμφανίσεις: 62534
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!