Βρέθηκαν οι πόροι για την αποκατάσταση των ζημιών στη Μονή Τιμίου Προδρόμου

ImageΤο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013 που συγχρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα αποκαταστήσει τις ζημιές στη Βορειοδυτική πτέρυγα της Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών, όπως ανακοίνωσε η μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. 

Όπως ανακοίνωσε η μητρόπολη Σερρών:

"Ενετάχθη προς χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το έργο «Αποκατάσταση - επανάχρηση της Βορειοδυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών».

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η θετική αυτή εξέλιξη δημιουργεί αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας για το μέλλον της ιστορικής και παλαιφάτου Μονής της περιοχής μας, η οποία τον Δεκέμβριο του παρελθόντος έτους επλήγη από καταστροφική πυρκαγιά.

Η Ιερά Μητρόπολις ιδιαιτέρως ευχαριστεί εκείνους οι οποίοι καθ’ οιονδήποτε τρόπον βοήθησαν στην επιτυχή ευόδωση των προσπαθειών".

Εμφανίσεις: 52520
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!