Ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων στη Ρωσία – (ΦΩΤΟ)

mazi1Την Αγία Ρωσία επισκέπτεται από σήμερα 29 Αυγούστου 2011, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Ο κ. Παντελέημων μετά από επίσημη πρόσκληση του Μητροπολίτη Κρουτίσης και Κολόμνας κ. Ιουβενάλιου, επισκέπτεται την πόλη Δημητρώφ με αφορμή της συμπληρώσεως 857 ετών από την ίδρυση της πόλης.

Προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Βεροίας μετέφερε προς ευλογία του λαού, τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.

Στο αεροδρόμιο Σερεμετιέβο ο Μητροπολίτης Βεροίας και συνοδεία του, έτυχες θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Κρουτίσης κ. Ιουβενάλιο, τον Επίσκοπο Σερπούχωφ κ. Ρωμανό και τον Δήμαρχο Δημητρώφ κ. Βαλέριο Γαβριήλωφ.

Ο Μητροπολίτης Ιουβενάλιος καλωσορίζοντας τον κ. Παντελεήμων, μετέφερε τις θερμές ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ενώ τόνισε ότι είναι σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, που επισκέπτεστε την Επαρχία μου. Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, αφού για πρώτη λείψανο του Αγίου Δημητρίου έρχεται να ευλογήσει τον λαό του Δημητρώφ που είναι ο προστάτης του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιουβενάλιος.

Εν συνεχεία μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία και παράκληση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες πιστοί και εκατοντάδες παιδιά, με ευλάβεια ανέμεναν την έλευση του χαριτόβρυτου λειψάνου.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κατά την υποδοχή, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο δεχόμενος υμάς εμέ δέχεται και ο εμέ δεχόμενος δέχεται τον αποστείλαντά με». Με αυτόν τον αψευδή λόγο του Κυρίου κατά νουν αποδεχόμεθα την εγκάρδια και φιλόφρονα υποδοχή σας, έχοντας απολύτως την συναίσθηση ότι η τιμή την οποία απολαμβάνουμε δεν οφείλεται στην δική μας ταπεινότητα αλλά στον μεγαλοδύναμο και καλλίνικο μάρτυρα του Κυρίου, τον ένδοξο του Χριστού στρατιώτη, τον μεγαλομάρτυρα και αθλοφόρο Δημήτριο του οποίου το ιερό λείψανο μεταφέρουμε σήμερα στην πόλη σας.»

Επίσης πρόσθεσε: «Ήρθαμε, λοιπόν, εδώ από την Ελλάδα, από την αποστολική Εκκλησία της Βέροιας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως των τοπικών Εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχών.»

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Άγιος Δημήτριος έγινε αφορμή πνευματικής επικοινωνίας, επικοινωνίας μεταξύ αδελφών τους οποίους ενώνει η κοινή πίστη στον Χριστό.»

1

2

3

4

5

6

7

Image

9

10

11

12

13

14

16

15

18

22

17

19

20

21

Εμφανίσεις: 63565
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!