Απάντηση της μητρόπολης Ναυπάκτου στους "υπερασπιστές" της Μονής Μεταμορφώσεως

nafpaktou

 

H απάντηση της μητρόπολης έχει τον τίτλο "Η αλήθεια για τον έλεγχο στην Ι. Μονή Μεταμορφώσεως" και έχει ως εξής:

Έχοντας υπ' όψιν την από 28-8-2011 επιστολή του κ. Γ. Κουβέλη για το θέμα της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως, που δημοσιεύθηκε στην «Ρομφαία», αναγκαζόμαστε, για τελευταία φορά, να σημειώσουμε επιγραμ­ματικά τα κάτωθι:

Κατ' αρχάς να σημειωθή ότι στον επ. Εισαγγελέα κ. Γ. Κουβέλη έχει ασκηθή αγωγή από τον Μητροπολίτη, για συκοφαντίες που έχει εκτοξεύσει παλαιότερα, και δυστυχώς συνεχίζει μέχρι και σήμερα, και θα δώση λόγο στους συναδέλφους του Δικαστικούς για όσα αναληθή υποστηρίζει.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής του, ο κ. Κουβέλης κρίνει χωρίς να απαντά, το από 27-8-2011 ανακοινωθέν της Ι. Μητροπόλεως για τους τρεις ελέγχους που ποτέ δεν έγιναν «από το 1997 και εντεύθεν», όπως σημειωνόταν· δεν λέει τίποτε για τα παρανόμως και άνευ αδειών ανεγερθέντα κτήρια· δεν λαμβάνει υπ’ όψιν ή δημοσιεύει αποσπασματικά έγγραφα που έχουν κριθή από τα Δικαστήρια, στα οποία κατατέθηκαν προς υπεράσπιση ισχυρισμών της Μονής που όλοι απερρίφθησαν· ψεύδεται εν γνώσει του για το θέμα του ελέγχου από την ΕΚΥΟ· δεν δημοσιεύει και δεν μνημονεύει –διότι όντως δεν υπήρξε– κανένα συγκεκριμένο πόρισμα των τριών θεσμοθετημένων ελέγχων· διαγράφει όλες τις αποκαλυπτικές αναφορές των οικονομικών Επιθεωρητών, της Εκκλησίας και του Υπουργείου· δεν λαμβάνει υπ’ όψιν, επ. Εισαγγελεύς ών, τις δικαστικές αποφάσεις των Εκκλησια­στικών και Πολιτικών Δικαστηρίων· καταφρονεί τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., στο οποίο η Μονή προσέφευγε συνεχώς, μία εκ των οποίων διέτασσε την απομάκρυνση του π. Σπυρίδωνος Λογοθέτη από την διοίκηση της Μονής για «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος»· εξουθενεί όλους τους Ιεράρχες που λάμβαναν επί δεκατρία χρόνια αποφάσεις για το θέμα της Μονής· μιλά με υποκειμενισμό και κάνει, δυστυχώς, προσωπικές επιθέσεις για να δημιουργήση εντυπώσεις.

Αλλά το πρόβλημα της Μονής, ιδίως στο σημείο αυτό, δεν λύνεται με εντυπώσεις, αλλά με επιχειρήματα και εφαρμογή αποφάσεων.

Δυστυχώς, ο κ. Κουβέλης όχι μόνον δεν βοηθά στην επίλυση του ζητήματος, ούτε αυτήν την υστάτη στιγμή, αλλά με τον τρόπο του και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος ενός συλλόγου, εκ των πολλών που δορυφορούν την Ι. Μονή Μεταμορφώσεως –για τους οποίους η Ι. Σύνοδος από το 2001 έχει αποφασίσει να ελεγχθούν μαζί με την Ι. Μονή Μεταμορφώσεως, απόφαση που δεν έχει εφαρμοσθή– και δημιουργούν μόνιμη σύγχυση, είναι εκ των υπευθύνων της καταστάσεως στην οποία περιήλθε η Μονή και των αντιεκκλησιαστικών ενεργειών, για τις οποίες θα δώση λόγο.

Πάντως, αν η Ιερά Μητρόπολη προκληθή ξανά από αυτόκλητους «υπερα­σπιστές» της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως, με ανυπόστατες δικαιολογίες και προσω­πικές επιθέσεις, θα εξανα­γκασθή να δημοσιεύση επίσημα στοιχεία, ήτοι τις Συνοδικές Αποφάσεις των τελευταίων δεκατριών ετών, τις αποφάσεις των Συνοδικών Δικαστηρίων, τις αναφορές των Επιθεωρητών και τις κρίσιμες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο η ίδια η Μονή προσέφευγε, για το θέμα αυτό.
Εμφανίσεις: 60879
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!