Αντίγραφο της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας στην Ι.Μ. Φιλαδελφείας

ImageΣε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα εν Αμμάν της Ιορδανίας πιστά μέλη της Εκκλησίας με δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκαν την εικόνα της Παναγίας, ακριβές αντίγραφο της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος συνοδευόμενος απο τον Αρχ. Αρτέμιο, ανεχώρησε την Τετάρτη το απόγευμα απο το Αμμάν της Ιορδανίας δια την Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ.

Το επόμενο πρωί μαζί με τα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος και παρουσία πλήθους κλήρου και λαού, ακολούθησε την ιερά λιτανεία της εικόνος - σκήνωμα της Παναγίας απο το Μετόχι της Γεθσημανής ευρισκόμενο παρα τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, εώς τον Τάφο της Θεοτόκου στον κήπο της Γεθσημανής.

Το ίδιο απόγευμα ο σεβασμιώτατος παρέλαβε την εικόνα της Παναγίας, ακριβές αντίγραφο της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, και ανεχώρησε δια το Αμμάν της Ιορδανίας, όπου πλήθος λαού περίμεναν την εικόνα δια να εναποθέσουν όλες τις ελπίδες τους προς την Υπεραγία Θεοτόκο και να της ζητήσουν να προστατεύη τον Χασσιμιτικό Οίκο απο τυχόν εξωτερικούς κινδύνους αυτές τις δύσκολες για την Μέση Ανατολή ημέρες.

Το παρόν έδωσαν πολλοι χριστιανοί εκ Συρίας οι οποίοι με πίστη και πόνο ζήτησαν απο την Υπεραγία Θεοτόκο να προστατεύη τους συγγενείς τους στην Συρία και να φέρει την ειρήνη στην περιοχή, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Image

Image

amman-eikona3

Εμφανίσεις: 74606
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!