Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά - (Φώτο)

kosmasΜε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011, εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά, που βρίσκεται στο Μέγα Δένδρο Θέρμου Αιτωλίας.

Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Το πρωί τελέστηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής, η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Στη θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Δράμας κ. Παύλος, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και ο εορτάζων Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Ανέφερε ότι ο άγιος Κοσμάς αναδεικνύεται πρότυπο αρετής, ομολογίας και ασκητικότητος.

Επίσης ανέφερε ότι από το όλο έργο του αγίου Κοσμά ξεχωρίζει το σταυρικό στοιχείο και η υπομονή, μια αρετή που χρειάζεται ιδιαίτερα στις μέρες μας, καθώς θα κληθούμε να ζήσουμε σε μια από τις πιο σκοτεινές εποχές μετά την τουρκοκρατία, με την οικονομική κρίση που είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Κάλεσε τους πιστούς να οπλιστούν με πνευματικά όπλα, με ψυχή και Χριστό, αφού η χριστιανική ζωή δεν είναι καλοπέραση και ντόλτσε βίτα.

Και κατέληξε ευχόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Αιτωλίας. «Χρόνια πολλά ευλογημένα τέκνα της Αιτωλοακαρνανίας, να χαίρεστε τον αγιασμένο Δεσπότη σας, τον αξιόθεο αρχιερέα που στέκει μετά παρρησίας πολλής ενώπιον του αγίου θυσιαστηρίου και εύχεται για εσάς και σας αγιάζει. Δεν είναι πολλές επαρχίες ευλογημένες με τέτοια αναστήματα. Τώρα που τον έχετε να τον αγαπάτε και να είστε ενωμένοι μαζί του όπως οι χορδές με το βιολί για να αποδίδετε την μελωδία της πίστεως».

Πριν την απόλυση της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους αγίους αρχιερείς, καθώς και τους άρχοντες της περιοχής και τον φιλόχριστο λαό, για την παρουσία τους με την οποία τιμούν τον άγιο Κοσμά, αλλά και για τις ευχές τους προς τον Ποιμενάρχη τους.

«Εύχεσθε κι εμείς και όλοι οι Έλληνες, άρχοντες και αρχόμενοι να ακούσουμε το μήνυμα του Αγίου Κοσμά», παρατήρησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας, και συνέχισε:

«Καθαρό, αδαμάντινο, θεόπνευστο το μήνυμα του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, θέλει κατ’ αρχάς κληρικούς καθαρούς σαν τους αγγέλους, θέλει γονείς σαν τα δένδρα τα θαλερά και τα καρποφόρα για να δίνουν καθαρούς, ωφέλιμους χυμούς στα παιδιά τους, θέλει παιδαγωγούς με πίστι στο Χριστό και στην Ελλάδα, παιδαγωγούς με ιδανικά και αξίες για να αναδεικνύουν σχολεία που θα μεταμορφώνουν τους νέους, θέλει οικογένειες κατ’ οίκον εκκλησίες για να ανορθωθή η κοινωνία μας.

Εύχεσθε Σεβασμιώτατοι να ακούσουν οι Πανέλληνες το μήνυμα του Αγίου Κοσμά, να ξυπνήση η Ελλάδα, να παύση να πολεμά τον Χριστό, να μετανοήσει για να σωθούμε όλοι μας από την παντοειδή φθορά που μας οδηγεί η χωρίς Χριστό και Ελλάδα ζωή που επιδιώκουν να επιβάλλουν πολλοί νεροκουβαλητές της αντιχρίστου τακτικής σήμερα».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Αρχιερείς μετέβησαν στο χωριό Μέγα Δένδρο, πλησίον της Ιεράς Μονής, όπου σώζονται τα ερείπια της πατρικής οικίας του Αγίου Κοσμά, όπου τέλεσαν ειδική δέηση, στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως.

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Εμφανίσεις: 62251
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!