Η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου κοντά στους νέους

ImageΕίναι χαρακτηριστικό ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ζητούν ψυχολογική υποστήριξη από το Θεοχαρίδειο Κέντρο, που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια στα Χανιά, αντιμετωπίζοντας κυρίως οικονομικά προβλήματα, δυσκολία στην ανεύρεση εργασίας, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι γυναίκες ηλικίας 30 έως 40 ετών.

Μάλιστα, φέτος, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καταγράφηκε αύξηση κατά 25% των ατόμων που προσήλθαν στο Θεοχαρίδειο Κέντρο προκειμένου να υποστηριχθούν σε ζητήματα ψυχολογικής και κοινωνικής φύσεως.

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Ανατολική Τάφρο, τραγούδια θα ερμηνεύσει ο Ηλίας Παλιουδάκης, ενώ ο Σύλλογος «Οι Βιγλάτορες» θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Θεοχαρίδειο Ιδρυμα, ενώ εισιτήρια προπωλούνται από το βιβλιοπωλείο Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, τις Ενορίες Χανίων και στη Δημοτική Αγορά.

Όπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός “η προσπάθεια της Μητροπόλεώς μας στις δύσκολες εποχές που διανύουμε δεν περιορίζεται μόνο στη φιλανθρωπία, αλλά και στην ψυχολογική στήριξη κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι περνούν δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας”.

“Γι’ αυτό τον λόγο δώσαμε την ευλογία σε δύο παιδιά της επαρχίας μας που έχουν διαπρέψει στον χώρο της μουσικής και της παράδοσης, ο Ηλίας Παλιουδάκης και ο Σήφης Βιγλάκης, οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν με τον δικό τους τον τρόπο τη Μητρόπολή μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου με τη συνεργασία του Δήμου Χανίων, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στο Θεοχαρίδειο Ιδρυμα για την ψυχολογική στήριξη των ανθρώπων της περιοχής μας”, επεσήμανε ο κ. Δαμασκηνός.hania

Για το Θεοχαρίδειο Ιδρυμα ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου επεσήμανε ότι: “Είναι ένα Ίδρυμα που στηρίζει, βοηθά σημαντικά τους ανθρώπους και μάλιστα στις μέρες μας που στα Χανιά έχουμε πολλά περιστατικά αυτοκτονιών και πολλές απογοητεύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης. Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να μπορέσουμε να στελεχώσουμε το Ίδρυμα με περισσότερο και πιο εξειδικευμένο προσωπικό”.

Ο αντιδήμαρχος -αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού και Νέας Γενιάς- Δημήτρης Λειψάκης, τόνισε πως: “Το πιο ωραίο συναίσθημα είναι το να μπορεί κανείς να δίνει χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Αυτό δηλαδή που χρόνια τώρα κάνει η Εκκλησία μας. Το Σάββατο γινόμαστε συνοδοιπόροι με τη διοργάνωση της συναυλίας για την ενίσχυση του Θεοχαρίδειου Κέντρου”.

Η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕ- ΔΗΧ - ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη, ανέφερε: “Η ΚΕΠΠΕ- ΔΗΧ - ΚΑΜ είναι συνδιοργανωτής σε ένα πολιτιστικό γεγονός που ενισχύει τη δράση του Θεοχαρίδειου Κέντρου Κοινωνικής Συμπαράστασης Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Πάντα θα στηρίζουμε εκδηλώσεις και ιδιαίτερα της Ιεράς Μητρόπολης που στόχος έχουν την προσφορά βοήθειας στους συνανθρώπους μας”.

Από την πλευρά του ο καλλιτέχνης Ηλίας Παλιουδάκης σε δηλώσεις του ανέφερε πως: “Είναι υποχρέωση του καλλιτέχνη να συμμετέχει σε τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό αποτελεί και υποχρέωση προς τον τόπο που κατάγομαι προκειμένου να συνεισφέρω όσο μπορώ για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η ενίσχυση του Θεοχαρίδειου Κέντρου Κοινωνικής Συμπαράστασης Νέων”.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει έντεχνη λαϊκή μουσική, αλλά και παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης, ενώ όπως επεσήμανε: “Μαζί με τους «Βιγλάτορες» θα αναβιώσουμε ξεχασμένους χορούς που δύσκολα κανείς βλέπει σήμερα. Μάλιστα μετά από χρόνια, στο πλαίσιο της συναυλίας, θα παίξω κρητική λύρα και παράλληλα θα ερμηνεύσω έντεχνα λαϊκά τραγούδια από Θεοδωράκη, Νικολόπουλο κ.ά. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι Χανιώτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά μου «Νεράιδες και άγγελοι», η οποία θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μάλιστα ένα τραγούδι από αυτά έχει χορογραφηθεί από τους «Βιγλάτορες» και έτσι θα αποτελεί μια έκπληξη στο πρόγραμμα της εκδήλωσης”.

ImageΟ πρόεδρος του Συλλόγου “Βιγλάτορες”, Σήφης Βιγλάκης, τόνισε ότι: “Είναι μια προσπάθεια να στηρίξουμε το Θεοχαρίδειο Κέντρου Κοινωνικής Συμπαράστασης Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου στο έργο που κάνει να υποστηρίζει ψυχολογικά νέους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Στην εκδήλωση ο Σύλλογός μας συμμετέχει με 35 χορευτές που θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Κρήτη, ξεχασμένους και μη. Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Ηλία Παλιουδάκη προκειμένου να αναβιώσουμε αυτούς τους χορούς. Ελπίζουμε οι Χανιώτες να έρθουν και να παρακολουθήσουν τη συναυλία, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια, διότι πραγματικά αξίζει”.

Εμφανίσεις: 83840
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!