Ο Χανίων Δαμασκηνός εγκαινίασε το συσσίτιο της Μητροπόλεως

sisitioMετά την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ Δαμασκηνός, στο παρεκκλήσιο του Πολιτιστικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και που τιμάται στόν Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του αγιασμού στο νέο κεντρικό συσσίτιο της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μεγάλη ανάγκη αναζήτησης αγαθών που έχει προκύψει μετά τις οικονομικές δυσκολίες του κράτους, που ως συνέπεια έχει να υπάρχουν πρόσωπα πεινώντων τον επιούσιον άρτον.

Επίσης δεν παρέλειψε να σημειώσει την ευγενική χορηγία σεβαστού χρηματικού ποσού της κ. Παναγιώτας Φαλδαμή στην μνήμη του συζήγου της Στυλιανου και το οποίο διατέθηκε για την αγορά όλου του οικειακού ηλεκτρικού εξοπλισμού, αλλά καί στην αγορά ενός αυτοκινήτου απο τον κ. Χαράλαμπο Κουρτάλιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εδώ και ένα μήνα περίπου προσφέρονται 200 και πλέον μερίδες φαγητού, ενώ απο τον επόμενο μήνα θα υπερδιπλασιασθούν λόγω των καθημερινών εγγραφών νέων προσώπων για συσσίτιο.

"Σήμερα που τιμούμε τον προστάτη μας άγιο Κοσμά τον Αιτωλό Αγ. Καθηγούμενε σεβαστοί πατέρες, εντιμότατε κ. Αντιπεριφερειάρχα κυρία αντιδήμαρχε κ. Περιφερειακέ Σύμβουλε, κ. Παναγιώτα Φαλδαμή, κ. Χαράλαμπε Κουρτάλιο, αγαπητοί αδελφοί, επιλέξαμε να τελέσωμε και τον αγιασμό διά την έναρξη του Συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου", ανέφερε στη προσφώνησή του ο κ. Δαμασκηνός.

Εν συνεχεία πρόσθεσε:"Οι συγκυρίες που υπάρχουν στις ημέρες που διανύουμε, η οικονομική κρίση, το δυσβάστακτο χρέος του κράτους απεικονίζεται ολοένα και περισσότερο στις ασθενέστερες τάξεις των ανθρώπων της περιοχής μας. Αυτήν την εποχή επέλεξε η Μητρόπολή μας να ξεκινήσει μια προσπάθεια ανακούφισης εκείνων που ενίοτε στερούνται και αυτήν την καθημερινή τροφή."

"Αυτό βεβαίως πρώτιστα οφείλεται στην ευλογία του Θεού, στις πρεσβείες του Αγίου Κοσμά και βεβαίως σε κείνους που με το δικό τους τρόπο προσφέρουν και διακονούν σ’ αυτήν την ευλογημένη προσπάθεια. Κατ’ αρχήν ο Χώρος έπρεπε να ετοιμαστεί κατάλληλα και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.

Αναφερόμενος στην χορηγία της κ. Φαλδάμη, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Η κ. Παναγιώτα Φαλδαμή εις μνήμη του συζύγου της Στυλιανού προσέφερε το ποσόν των 45.000 Ευρώ για αυτήν την προετοιμασία εις την οποίαν εργάστηκε ο κ. Ηλίας Ουζουνπαντελής με πολύ ζήλο και αυταπάρνηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στον κ. Κουρτάλιο Χαράλαμπο ο οποίος προσέφερε το θαυμάσιο αυτοκίνητο- Ψυγείο που βρίσκεται έξω ώστε πληρούνται οι όροι υγιεινής μεταφοράς φαγητού, διαθέτοντας το ποσόν των 7.000 € περίπου."

"Ευχαριστούμε την ψυχή του συσσιτίου το Αιδεσιμολογιώτατο π. Χρήστο Αιγίδη ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια όπως και κάθε άλλο πρόσωπο πού διακονεί ήτοι: τους Ιερείς των ενοριών για τη συν- εργασία τους ολοκληρώνοντας την διανομή του φαγητού στους ενορίτες τους, χωρίς αυτούς ήταν αδύνατο να μοιραστούν τόσες μερίδες φαγητού και μάλιστα διακριτικά, τους Ιερείς οι οποίοι ανά τρεις κάθε εβδομάδα διακονούν και βεβαίως στην κ. Μαρία Αυγέρου την υπεύθυνη της κουζίνας μαζί με τις καλές σαμαρείτιδες κυρίες οι οποίες εθελοντικά διακονούν κάθε μέρα εκ περιτροπής. Την ιερά Μονή αγ. Τριάδος τον Ηγούμενο π. Αμφιλόχιο και τον π. Δαμασκηνό ως και όλη την αδελφότητα της οποίας οι αδελφοί καθένας χωριστά και όλοι μαζί αγκάλιασαν αυτό το διακόνημα", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αποκορώνου.

Επίσης τόνισε: "Σκοπός του συσσιτίου είναι να συμβάλουμε και εμείς στις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοικήσεως πρώτου και δευτέρου βαθμού ώστε να ανακουφίσουμε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με όσον το δυνατόν διακριτικότερο τρόπο διακονίας σεβόμενοι πρωτίστως τα πρόσωπά τους. Η δυνατότητα του συσσιτίου είναι για 400 μερίδες φαγητού εκ των οποίων οι 100 περίπου θα προσφέρονται στην Εκκλησιαστική Εστία της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης μια άλλη αφανής διακονία της Μητροπόλεώς μας η οποία από 1-1-2007 έχει επωμιστεί αποκλειστικά μόνη της την δαπάνη λειτουργίας του Εκκλησιαστικού οικοτροφείου προσφέροντας μεγάλες δαπάνες ετησίως για να μη παύσει να λειτουργεί η Ιστορική και παλαίφατη Εκκλησιαστική σχολή Κρήτης."

"Στο σύνολο των 400 μερίδων φαγητού επιβάλλεται να αναφέρω και να ευχαριστήσω δημόσια τις Ενορίες: α. Τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων ο οποίος καθημερινά προσφέρει 60 περίπου μερίδες φαγητού, την Ενορ. Αγ. Κωνστ και Ελένη Ν. Χώρας που προσφέρει ομοίως 60 περίπου μερίδες, την Ενορία αγ. Γεωργίου Κατσιφαριανών με προσφορά 80 μερίδες, την Ενορία Αγ. Νεκταρίου με 70 μερίδες και βεβαίως για τη διακονία της στέγης κοριτσιού όπου 20 περίπου παιδιά ευρίσκουν προστασία και στοργή. Σύνολο 600 περίπου μερίδες φαγητού", ανέφερε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.

0-sisitio1

0-sisitio2

0-sisitio3

0-sisitio4

0-sisitio5

Εμφανίσεις: 73909
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!