Δανιήλ: «Όταν μάθουμε να θυσιαζόμαστε θα λύσουμε πολλά προβλήματα μας»

0-tinosΧιλιάδες πιστών παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επι τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης στην ιερά νήσο Τήνο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος ετόνισε στο κύρηγμά του ότι η Παρθένος Μαρία είναι πρότυπο ταπεινώσεως και υπακοής στο θέλημα του Θεού για τους πιστούς. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «...η ζωή της Θεοτόκου ήταν ζωή ταπεινώσεως από την γέννησή της μέχρι την έξοδό της από τη ζωή αυτή. Εδοκίμασε τους πιο ισχυρούς πόνους και αγωνίες που μπορεί άνθρωπος να βαστάσει στην καρδιά και στη ζωή του. Στην αρχή τον πόνο και την αγωνία της ορφανής, και μετά τον πόνο και την αγωνία της απόρριψης και του αποκλεισμού, της αμφιβολίας και της αμφισβητήσεως, τον πόνο και τη θλίψη της συκοφαντίας, της στερήσεως και της λιτής και απέρριτης ζωής και τέλος τον πόνο του άδικου και εξευτελιστικού θανάτου του Υιού της.»

«Στη ζωή της έζησε στη σκιά του Υιού της χωρίς να διεκδικήσει καμμία τιμή, καμμία δόξα, κανένα προνόμιο, αν και ήταν η μοναδική Κεχαριτωμένη και Ευλογημένη. Προσέφερε τη ζωή της στην υπηρεσία του μυστηρίου της σωτηρίας με αυταπάρνηση, με υπακοή, με πίστη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «έτσι γίνεται για τους πιστούς σ’ενα κόσμο αλλαζονίας και υπερηφανίας, διεκδικήσεως πραγματικών και υποτιθεμένων δικαιωμάτων, υπερηφάνιας και αντιλήψεως, ότι ο καθένας από μας είναι πιο σοφός από τους άλλους, πιό δίκαιος, πιο αληθινός, με όλα τα δικαιώματα χωρίς να αναγνωρίζει και στους άλλους ότι και αυτοί δικαιούνται τουλάχιστο τα ίσα.

«Έτσι η Παναγία μας, μας δείχνει το δρόμο που οδηγεί στη δόξα αλλά και στη λύση τωνπροβλημάτων μας. Όταν μάθουμε να ταπεινωνόμαστε, να θυσιαζόμαστε, να προσφέρουμε, να υπηρετούμε, ασφαλώς θα μετατρέψουμε τη ζωή μας και την κοινωνία μας σε Βασιλεία του Θεού, θα λύσουμε πολλά από τα προβλήματά μας και θα έχουμε κερδίσει λίγη από τη Θεομητορική Δόξα και το μεγαλείο της Μητέρας του Κυρίου μας που είναι η αλήθινή Δόξα», σημείωσε ο κ. Δανιήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης απευθύνθηκε με θερμούς λόγους στους χιλιάδες προσκυνητές που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της ελληνίδος πατρίδος μας και του εξωτερικού, προτρέποντάς τους ότι μαζί με την ευλογία του Θεού και την προστασία της Θεομήτορος, να κρατήσουν στην ψυχή τους και στη ζωή τους το ταπεινό φρόνημά της.

Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, τους Εφημερίους και το προσωπικό του Ναού που υποδέχονται τους προσκυνητές και τους διευκολύνουν στο προσκύνημά τους.

0-tinos1

0-tinos2

0-tinos3

0-tinos4

0-tinos5

0-tinos6

0-tinos7

0-tinos8

0-tinos9

0-tinos10

Εμφανίσεις: 64721
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!