Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς

0-0kalogries_makellariaΤο Σάββατο 13 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακελλαριάς, τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:

«Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πανάγαθο Θεό, γιατί ευδόκησε, μετά από 15 και πλέον χρόνια αυτό το Μοναστήρι ν’ ανοίγει και πάλι τις πύλες του και να μας δίνει ελπίδες, ότι θα γίνει και πάλι ένας φάρος πνευματικός, στον οποίο θ’ αγωνίζονται οι ψυχές των ανθρώπων. Το Μοναστήρι αυτό το ευλαβούνται οι πιστοί και μάλιστα από την περιοχή των Πατρών. Έχω κι εγώ αναμνήσεις από αυτό το μοναστήρι, αφού ανάμεσα στους προσκυνητές που έρχονταν εδώ και μάλιστα με τα πόδια ήταν και η αείμνηστη μητέρα μου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και σε διάφορα θαύματα που έχουν γίνει τόσο στη μητέρα του, αλλά και σε άλλους προσκυνητές.

Η Παναγία ήρθε και πάλι στο σπίτι της, στο θρόνο της, στο Μοναστήρι της, είπε, και εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ για να την καλωσορίσουμε, να την υμνήσουμε, να την προσκυνήσουμε, να την παρακαλέσουμε να επισκιάσει σε αυτό το μοναστήρι και να παραμείνει πάντοτε εδώ και να εμπνέει τις ψυχές των ανθρώπων και να στηρίζει τους προσκυνητές που έρχονται εδώ».

Αφού ευχαρίστησε τους δύο ιερείς που όλα αυτά τα χρόνια κράτησαν «ανοικτό» το Μοναστήρι, αναφέρθηκε και στη νέα Αδελφότητα της Μονής και είπε:

«Καλωσορίζουμε τη νέα Αδελφότητα, που είναι μεν μικρή, δύο ευλαβικές ψυχές μοναχές, τη Γερόντισα Μαρκέλα και την αδελφή Συγκλητική που ήλθαν εδώ, στο Μετέωρο της Πελοποννήσου, να εγκαταβιώσουν και να «αναστήσουν» και πάλι το μοναστήρι, να χτυπήσουν και πάλι οι καμπάνες και να είναι όλες τις ώρες ανοικτό, στη διάθεση των προσκυνητών.

Εύχομαι η Παναγία μας να τις βοηθήσει, ώστε αυτό το φορτίο που έχουν να μην το αισθάνονται καν, αλλά αντίθετα να νοιώθουν ευφροσύνη στην καρδιά τους, όπως ένοιωθαν οι άγιοι τρεις Παίδες, όταν ήταν στην κάμινο της φλογός.

Εύχομαι η ζωή σας να είναι λουσμένη μέσα στη δροσιά της Χάριτος του Θεού. Το Πανάγιο Πνεύμα να σας στηρίζει τις μέρες και τις νύχτες και όταν θα έρθουν δυσκολίες να νοιώθετε την παρουσία της Παναγίας κοντά σας, δίπλα σας.

Να Της μιλάτε, να σας μιλάει, να Την ακούτε, να Την υμνείτε, να σας θωπεύει, να σας γιατρεύει την αγωνία και οποιαδήποτε ανάγκη της ζωής σας».

Ευχαρίστησε τέλος και όλους τους πιστούς που παραβρέθηκαν για να «συνυπογράψουν τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως μιας νέας Αδελφότητας που σηματοδοτεί μια νέα ιστορία στην πορεία της ιστορικής Μονής της Μακελλαριάς».

Την Κυριακή 14 Αυγούστου, τελέσθηκε θεία λειτουργία και το απόγευμα Πανηγυρικός Εσπερινός και τα Εγκώμια της Θεοτόκου, ενώ έγινε και λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας.

Την Δευτέρα 15 Αυγούστου, τελέσθηκε η θεία Λειτουργία, ενώ πλήθος πιστών προσερχόταν καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας για να προσκυνήσει τη Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Όλες αυτές τις μέρες πολλοί από τους προσκυνητές έφταναν στη Μονή με τα πόδια, μετά από πολλές ώρες οδοιπορίας, από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και του Αιγίου, για να εναποθέσουν τους πόνους ή τις χαρές τους στην Παναγιά μας.

Εμφανίσεις: 38940
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!