Λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος Παναγίας της Πορφύρας

ImageΜε λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορφύρας έκλεισαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Το απόγευμα της ημέρας την Παναγίας, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια εν πομπή και εν πλω, μέσα από τα νερά της λίμνης «Ορεστιάδος», έφτασε η εικόνα της Παναγιάς στο ιστορικότερο Μοναστήρι της Καστοριάς, στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης, κτίσμα του 1082 μ.Χ.

Ο Επίσκοπος, κληρικοί και εκατοντάδες προσκυνητές έψαλλαν τα εγκώμια της Θεοτόκου έξω από το καθολικό του μοναστηριού, ζητώντας τις πρεσβείες και τις μεσιτείες της "Μάνας του Θεού μας και όλου του κόσμου", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στο λόγο του, που συγκίνησε το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η παρουσία της Παναγίας στη ζωή του κάθε χριστιανού, στην ταχεία επέμβαση στα αιτήματα των πιστών, στην ενίσχυση και την προστασία των προσευχομένων στο όνομα του Υιού της αλλά και στην άμεση ανταπόκριση των παρακλήσεων που αναπέμπουμε.

"Λάθη πράττουμε όλοι στη ζωή μας, και ο Επίσκοπός σας, αλλά σας προτρέπω να κοιτάτε μόνο το πρόσωπο του Χριστού για να βρείτε την πόρτα της Βασιλείας των Ουρανών ορθάνοιχτη", υπογράμμισε ο κ. Σεραφείμ.

Και συνέχισε λέγοντας πως αν ακολουθήσουμε τρία στοιχεία της χριστιανικής ζωής, θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Θεό μας Ιησού Χριστό και την Παναγία μας. Και αυτά είναι η μετάνοια, η ευλάβεια και η μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

"Αυτά είναι τα κλειδιά που θα μας ανοίξουν την πόρτα της αιωνίου ζωής για να γευθούμε τα επουράνια αγαθά", συνέχισε ο Ποιμενάρχης της ακριτικής Μητροπόλεως.

Και κατέληξε προτρέποντας για ακόμη μια φορά το λαό του Θεού, να παρακαλούμε την Παναγία να μεσιτεύσει στον Υιό της για τη σωτηρία μας και τη σωτηρία των παιδιών μας που τόσο ταλανίζονται στον μεταβαλλόμενο κόσμο που ζούμε.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Καστορίας, ζήτησε από όλους να παρευρεθούν στην αγρυπνία, που θα τελεστεί στις 22 Αυγούστου, ημέρα της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο μοναστήρι της Μαυριωτίσσης αφού όπως είπε "όλοι μας έχουμε τόσα πολλά να πούμε και να ζητήσουμε από την Παναγία μας".

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 67374
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!