Καστορίας Σεραφείμ : "Η Παναγιά λιμάνι γαλήνης για τα ανήσυχα νειάτα"

0-0akkaΜε λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

Παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος άγει την καταγωγή του από την Καστοριά και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Αμέσως μετά την ακολουθία του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της πόλεως.

Σήμερα τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Γερμανίας Αριανζού κ. Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς, ανέγνωσε την εγκύκλιο του Μητροπολίτου Καστορίας επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία καλεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ακριτικής Επαρχίας να ασπασθεί τον τάφο της Παρθένου Μαρίας, να υμνήσει την ανάληψή της και να μάθει πως η Μητέρα όλου του κόσμου πρεσβέυει στο θρόνο του Υιού της για όλους εμάς και πως τίποτα δεν χωρίζει την Μητέρα από τον Υιό αφού «ουδέν γαρ μέσον μητρός και Υιού».

"Ας ακουμπήσουμε όλοι σήμερα στην ζεστή και γεμάτη από αγάπη και συμπόνια θεομητορική αγκαλιά, ας αφήσουμε τα αιτήματα, το σεβασμό και τις παρακλήσεις μας στον τάφο της Παναγίας αφού η Παναγιά μας μιλάει δυνατά και παρακλητικά στις καρδιές των ανθρώπων", αναφέρει στην εγκύκλιό του ο κ. Σεραφείμ.

Και καταλήγει λέγοντας πως "η Παναγία μας είναι για όλους τους χριστιανούς λαμπάδα αναμμένη, μάνα ακοίμητη, παρηγοριά και θεραπεία, φως και βακτηρία, ειρήνη και αγαλλίαση, δύναμη και χαρά αλλά είναι και λιμάνι γαλήνης για τα ανήσυχα νειάτα".

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο και συντοπίτη Αριανζού κ. Βαρθολομαίο γιατί με την παρουσία του λάμπρυνε την εορτή του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καστοριάς και γιατί μεταφέρει κάθε φορά την αγάπη που δείχνουν στην Παναγία οι Έλληνες του εξωτερικού, όπου κι αν βρίσκονται.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη της Καστοριάς γιατί η αγάπη του δεν έχει όρια και είναι πλούσια στο δικό του πρόσωπο και ευχήθηκε στον "Ποιμενάρχη μας", όπως είπε ο Καστοριανός Επίσκοπος να έχει υγεία και δύναμη να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του.

0-0akas

0-0akas1

0-0akas2

0-0aka4

0-0aka5

0-0aka6

0-0aka7

Εμφανίσεις: 76508
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!