Η Μητρόπολη Νικαίας φιλοξενεί 60 Ορθόδοξους νέους από την Πολωνία

nikaiasΜετά από αίτημα του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, φιλαδέλφως, απεδέχθη την φιλοξενία  ομάδος 60 Ορθοδόξων νέων Πολωνών, κατά το χρονικό διάστημα από 9ης έως 17ης Αυγούστου ε.ε. στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις  της Εκκλησιαστικής  Κατασκηνώσεως της  Ιεράς αυτού Μητροπόλεως που βρίσκονται στην περιοχή Στεφάνη Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, εντός των εκκλησιαστικών ορίων της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Η εν λόγω Εκκλησιαστική Κατασκήνωση λειτουργεί με την Χάρη του Θεού επί 26 χρόνια. Ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικαίας κυρό Γεώργιο και ανακαινίσθηκε, σε χρόνο ρεκόρ με την άοκνη φροντίδα και την προσωπική μέριμνα του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας  κ. Αλεξίου, μετά την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή που της προξένησε η πυρκαϊά του πέριξ δάσους, προ ετών.

Σήμερα έχει υπερδιπλασιαστεί και  διαθέτει έκταση 80 στρεμμάτων με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, Ιερό Ναό, ανακαινισμένους κοιτώνες, λουτήρες, νέο μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου με τεχνητό χλοοτάπητα, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, μεγάλη πισίνα, τραπεζαρία, κουζίνα  με σύγχρονες προδιαγραφές, πολλούς άλλους κοινόχρηστους και λειτουργικούς χώρους αναψυχής κ.λ.π.

Εφέτος πραγματοποιήθηκαν δύο κατασκηνωτικές περίοδοι, μία για αγόρια ηλικίας Δημοτικού και Γυμνασίου,(7-21 Ιουλίου) όπου φιλοξενήθηκαν πάνω από 250 παιδιά και μία για κορίτσια ηλικίας Δημοτικού και Γυμνασίου (21 Ιουλίου - 5 Αυγούστου), όπου φιλοξενήθηκαν επίσης πάνω από 250 παιδιά. Τώρα πραγματοποιείται η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος με την φιλοξενία αγοριών και κοριτσιών Β και Γ Λυκείου, φοιτητών και φοιτητριών καθώς και παλαιών στελεχών της Μητροπόλεως.

Σαυτήν την κατασκηνωτική περίοδο φιλοξενούνται και οι 60 νέοι και νέες Ορθόδοξοι αδελφοί μας από την Πολωνία.

Το πρωί της 9ης Αυγούστου αφίχθηκαν  στην Κατασκήνωση οι νέοι από την Πολωνία με επί κεφαλής τον πολωνό ιερέα π. Ευγένιο και τον εκ πολωνίας φοιτητή της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο κ. Πατρίκιο, οι οποίοι ταξίδεψαν οδικώς με τουριστικό λεωφορείο, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν και άλλες επισκέψεις σε ιστορικούς και ιερούς τόπους της Πατρίδας και της Εκκλησίας μας κατά το διάστημα της παραμονής και φιλοξενίας των στην Ελλάδα.

Μετά από ολιγόωρη ανάπαυση τους έγινε επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, τον επιχώριο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τον οποίο ευγενώς προσεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος, τον Θεοφιλέστατο  Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο, Βοηθό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας, τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Νικαίας κ. Χρυσόστομο, τον Υπεύθυνο Νεότητος και Αρχηγό των Κατασκηνώσεων Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Σταυρίδη και άλλους κληρικούς των δύο Μητροπόλεων.

Εγινε προσευχή στον  Ιερό Ναό της Κατασκήνωσης και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Νικαίας κυρού Γεωργίου, ο οποίος εκοιμήθη την ημέρα αυτή στην εν λόγω Κατασκήνωση.

Εν συνεχεία όλοι μαζί περιηγήθηκαν τους χώρους της Κατασκηνώσεως  για μια πρώτη γνωριμία και τέλος κατέληξαν στην μεγάλη  Τραπεζαρία, όπου παρετέθη το πρώτο επίσημο γεύμα με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, όλων των κληρικών που αναφέρθηκαν, των λοιπών παρταγόντων και όλων των κατασκηνωτών ελλήνων και πολωνών.

Μέσα σε μια εγκάρδια και χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα ωραία λόγια τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξλιου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου οι νέοι και νέες τραγούδησαν ενθουσιώδη κατασκηνωτικά και παραδοσιακά τραγούδια και στις δύο γλώσσες.

Πριν την αναχώρησή τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες προσέφεραν σε όλους τους κατασκηνωτές ωραία και χρήσιμα δώρα.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο λόγος του συνοδού πολωνου ιερέως π. Ευγενίου, ο οποίος μετέφερε προς τον  Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο τους αδελφικούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ, Σάββα, ο οποίος με την σειρά του προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο να επισκεφθεί μαζί με τα στελέχη και τους νέους της Επαρχίας του να επισκεφθούν την Ορθόδοξη Εκκλησίας της Πολωνίας και να απολαύσουν την Πολωνική φιλοξενία.

0-nikaia-paidia

nikaias-1

Image

Εμφανίσεις: 69966
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!