Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Βιώνουμε συνθήκες πολέμου»

0-0aaadimΣυνάντηση με τους Ιερείς τους υπευθύνους των 22 Σπιτιών Γαλήνης της Ιεράς Μητροπόλεως και του Κέντρου Σίτισης του Μητροπολιτικού Ναού «Δος Ημίν σήμερον» είχε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενόψει του νέου ιεραποστολικού έτους.

Ο κ. Ιγνάτιος περιέγραψε στους ιερείς το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι ενορίες καλούνται να προσφέρουν το φιλανθρωπικό τους έργο, ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από τις αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων, τον περιορισμό των οικονομικών πόρων, την ανασφάλεια και το αβέβαιο μέλλον.

Μίλησε για συνθήκες πολέμου, μέσα στις οποίες οι κληρικοί και οι ενορίες πρέπει να πολεμήσουν με τα όπλα που διαθέτουν, ευρισκόμενοι σε διαρκή ετοιμότητα.

Ζήτησε ενίσχυση των κοινωνικών αισθητηρίων όλων όσοι διακονούν στον κοινωνικό τομέα, ενώ συνέστησε να υπάρχει μέθοδος, έλεγχος των πραγματικών αναγκών των ανθρώπων, μέριμνα για την τόνωση της εθελοντικής προσφοράς στο ενοριακό έργο και την περαιτέρω ενεργοποίηση ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, αποφασίστηκε τα Σπίτια Γαλήνης να επαναλειτουργήσουν σταδιακά από τις αρχές Σεπτεμβρίου και ο Σεβασμιώτατος να τελέσει επίσημο αγιασμό ενάρξεως σε καθένα απ’ αυτά σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Εμφανίσεις: 82165
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!