Βεροίας Παντελεήμων: "Ο ουρανός είναι η δική μας Ιθάκη"

BEROIAS-1Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ορεινό Σέλι, λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Ο ναός της Θεοτόκου ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ενώ τους ύμνους έψαλλε ο Γέροντας Σπυρίδων της Μικράς Σκήτης Αγίας Άννης του Αγίου Όρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σέλι είναι ένα σημαντικό βλαχοχώρι της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο τιμά ιδιαίτερα την Παναγία.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

"Παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και οι καρδίες όλων μας στρέφονται προς την γλυκυτάτη Μητέρα μας, την Παναγία, τη Δέσποινα του κόσμου. Στρέφονται με λαχτάρα να την αποχαιρετήσουν, καθώς και αυτή αποχαιρετά τη γη και ανεβαίνει στον ουρανό", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παντελεήμων.

Επίσης τόνισε: "Η ζωή του καθενός μας, αδελφοί μου, είναι σαν μια πορεία μέσα στο κόσμο, είναι σαν ένα ταξίδι μέσα στο πέλαγος της ζωής".

"Ο ουρανός είναι ο δικός μας σκοπός και στόχος, ο ουρανός είναι η δική μας Ιθάκη. Και εάν το ταξίδι του Οδυσσέα για την επίγεια Ιθάκη ήταν τόσο δύσκολο και τόσο περιπετειώδες, κατά μείζονα λόγο το δικό μας ταξίδι, προς τη μέλλουσα πόλη, την οποία επιζητούμε, προς την Ιθάκη της ψυχής μας, την ουράνια Ιερουσαλήμ είναι γεμάτο δυσκολίες και πειρασμούς".

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βεροίας, υπογράμμισε ότι "χρειαζόμαστε, αδελφοί μου, ουράνια βοήθεια σαν αυτή που μας προσφέρουν οι άγιοι της Εκκλησίας μας. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερο τη βοήθεια και μεσιτία της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία νύκτα και ημέρα προσευχέται υπέρ των ανθρώπων".

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{youtube width="620" height="400"}J4auywmAVkQ{/youtube}

0-seli

0-seli1

0-seli3

0-seli4

0-seli5

0-seli6

0-seli7

0-seli8

0-seli9

0-seli10

0-seli12

0-seli11

0-seli13

0-seli14

Image

Σημείωση Romfea.gr: Ο μικρός Ηλίας που βρίσκεται στην αγκαλιά του Μητροπολίτη Βεροίας, έπασχε από λευχαιμία και θεραπεύτηκε με θαυματουργικό τρόπο, από τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό της Κριμαίας.

Εμφανίσεις: 65350
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!